Lucia Lauková Správy

Šéfkuchári v akcii i výroba čokolády: Agrokomplex pripravuje novú výstavu

Fanúšikovia kulinárskeho umenia sa majú na čo tešiť. Na svoje si prídu cukrári, pekári, someliéri, čokolatiéri, ale aj milovníci zdravej výživy.

Ilustračný obrázok k článku Šéfkuchári v akcii i výroba čokolády: Agrokomplex pripravuje novú výstavu
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianske výstavisko Agrokomplex tento rok predstaví nový veľtrh. Patriť bude modernej gastronómii i zdravému životnému štýlu.

Veľtrh Gastra & Kulinária sa bude konať 6. až 9. novembra od 9.30 do 17.00 hod. Predstaví výrobcov a dodávateľov kvalitných potravín, nápojov, ingrediencií, ale tiež inovácie v technológiách a vybavení pre potravinársky priemysel, gastronomické a ubytovacie zariadenia.

Kuchárska šou

„Návštevníci veľtrhu Gastra & Kulinária uvidia priamo pri práci vynikajúcich slovenských šéfkuchárov, ktorí predvedú obdivuhodnú kuchársku show. Na veľtrh zavíta i šéfkuchár a majiteľ jednej z najlepších reštaurácií sveta, Heinz Reitbauer, ktorého reštaurácia má dve hviezdičky od Michelina,“ prezradil Martin Lužbeťák z Agrokomplexu.

Okrem toho nová výstava podporí trend návratu k lokálnym tradíciám a slovenským výrobkom vysokej kvality. Na svoje si prídu aj tí, ktorí sa chcú naučiť tradičný spôsob výroby chleba a ako si vyrobiť vlastný kvások. Tešiť sa môžu aj milovníci sladkých pochúťok.

Zdravé i sladké

Študenti predvedú kreslenie na čokoládu a zdobenie perníkov modrotlačou. Návštevníci uvidia aj ako sa vyrába čokoláda. Súčasťou bude aj súťaž cukrárov Torta roka. Tohtoročnou témou budú Hrady a zámky Slovenska.

Ako informovalo výstavisko, cech pekárov, cukrárov a cestovinárov Slovenska ponúkne návštevníkom expozíciu „Pekársky dvor“, v ktorej sa môžu zúčastniť súťaže o „Najlepší pagáč“ a súťaže „Upeč si svoju vianočku“.

„Milovníci zdravého jedla sa môžu tešiť na rozhovory s foodblogermi o zdravej výžive, prednášku o pozitívnych vplyvoch čokolády na zdravie a venovať sa budeme tiež téme (ne-)plytvania potravinami,“ dodáva Martin Lužbeťák z výstaviska Agrokomplex.

Zapojí sa aj Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, ktorá predstaví moderné postupy výroby, hodnotenia a spracovania potravín a špecifických produktov biotechnológií. Vstupné na veľtrh bude 5 eur, po zľave 3 eurá.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM