Lucia Lauková Rôzne

Šanca pre talentovaných fotografov: Hľadajú sa NAJ fotky nitrianskeho kraja

Do súťaže sa môžu zapojiť amatérski i profesionálni fotografi. Za najlepšie zábery získajú autori cenu.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre talentovaných fotografov: Hľadajú sa NAJ fotky nitrianskeho kraja
Foto: Rastislav Búgel

Až do konca augusta sa môžu profesionálni aj amatérski fotografi zapojiť do súťaže, ktorú vyhlásil Nitriansky samosprávny kraj (NSK) prostredníctvom internetového portálu regionnitra.sk. O najlepších fotografiách zachytávajúcich krásy nitrianskeho regiónu rozhodne odborná porota, ktorá mená víťazov zverejní 14. septembra.

Podmienky a pravidlá

Súťaží sa v troch kategóriách, ktorými sú aktivity v regióne, príroda a architektúra. „Zaslaná fotografia musí byť dielom autora, ktorý ju do súťaže prihlásil. Fotky musia byť digitálne alebo naskenované z kinofilmu, vo formáte, pri ktorom bude možné fotografiu zväčšovať na formát A3," informovali organizátori v podmienkach súťaže.

Zasielanie fotografií

Jeden autor môže do súťaže poslať maximálne päť fotografií. Každá z nich musí byť nasnímaná na území NSK. Ako pripomenuli organizátori, zábery môžu zachytávať momentky zo života v nitrianskom regióne, krajinky, prírodné scenérie ale aj hrady, zámky, či moderné architektonické objekty. Víťazov súťaže určí odborná komisia, svojich favoritov však bude môcť vybrať aj verejnosť prostredníctvom hlasovania na sociálnych sieťach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM