Lucia Lauková Správy

Samozbery JABĹK v Nitrianskom kraji: KDE a za koľko si nazbierate chutné ovocie?

Oberačky v sadoch sa začínajú. Na rad prišli chutné jablká. Kde všade už spustili samozber a aké sú ceny?

Ilustračný obrázok k článku Samozbery JABĹK v Nitrianskom kraji: KDE a za koľko si nazbierate chutné ovocie?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Veľký Báb

Vo Veľkom Bábe v okrese Nitra už oberačky spustili. Nazbierať si tu môžete odrody jabĺk Rubinola, Melódie či Prima a budú aj ďalšie odrody. Otvorené majú celý týždeň s výnimkou nedele. Od pondelka do piatku sú brány sadov otvorené od 10.00 do 16.00 a v sobotu sa zbiera od 9.00 do 16.00. V nedeľu je sad zatvorený.

Cena za kilogram jabĺk v samozbere je 0,60 eur. Na kvas je cena 0,20€/kg.

Prečítajte si tiež

Sady Novosady

Samozber jesenných jabĺk prebieha aj v sadoch za obcou Cabaj-Čápor, okres Nitra. Tešiť sa môžete na obľúbené odrody Gala a Rubinola. Cena v samozbere je 0,80€/kg, obraté si môžete kúpiť za 1€/kg.

Aký je medzi nimi rozdiel? „Gala je kultivar jablka so sladkou, jemnou chuťou, chrumkavou, ale nie tvrdou textúrou a pruhovaným alebo škvrnitým oranžovým alebo červenkastým vzhľadom. Rubinola má plody stredne veľké, okrúhle, žlto-oranžové s karmínovočervenou kresbou. Chuť je korenistá, sladká, s jemne kyselkavým akcentom,“ priblížili pestovatelia.

Sady sú otvorené od pondelku do soboty, od 8.00 do 16.00. Oberačky budú aj počas sviatku 15. septembra.

Emilove Sady

Samozber jabĺk sa v Emilových Sadoch začne v pondelok 18. septembra. „Začíname s odrodami Golden Delicious a Selena, koncom týždňa pribudne Pinova a postupne aj ďalšie odrody,“ informujú pestovatelia.

Cena všetkých odrôd v samozbere bude 0,90 €/kg. Sady budú otvorené každý deň okrem nedele v čase od 8.00 do 17.00. Posledný vstup do sadov je 45 minút pred koncom otváracej doby. Sady sa nachádzajú vo Dvoroch nad Žitavou, okres Nové Zámky. Vstup do samozberu je cez podnikovú predajňu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM