Lucia Lauková Šport Futbal

Rýchly gól na Sereď nestačil: Nováčik súťaže prekonal futbalistov FC Nitra

Skóre zápasu otvárala Nitra, no radosť bola nakoniec na strane súpera. Futbalisti Serede zvíťazili nad FC Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Rýchly gól na Sereď nestačil: Nováčik súťaže prekonal futbalistov FC Nitra
38
Galéria

Do zápasu vstúpili aktívnejšie domáci, ale ani jeden z centrov z krídelných priestorov nebol úspešný. Hostia schladili aktivitu domácich už v 6. minúte, keď po centri Chovanca sa lopta dostala k Vestenickému, ktorý bez problémov otvoril skóre zápas. V 26. minúte sa na päťke presadil Taiwo, ale rozhodca gól hostí pre postavenie mimo hry neuznal. V 27. min mohol vyrovnať Gatarič, ale jeho pokus zneškodnil pozorný Hroššo. Na druhej strane sa v 31. min dostal do zakončenia Chobot, ale jeho hlavička minula bránku domácich. V 36. min po rohovom kope hostí sa dostal do zakončenia Vestenický, ale brankár Penksa dokázal zasiahnuť. Domácim sa podarilo vyrovnať v 39. min, keď strelu Adekuoroyeho spoza šestnástky tečoval jeden z nitrianskych obrancov a brankár Hroššo už nestihol zareagovať.

Úvod druhého polčasu patril hosťom, už v 47. min sa do zakončenia dostal Vestenický, ale jeho pokus letel nad bránku Serede. Už o minútu na to poslal Fábry loptu kolmicou na Vestenického, ale pri lopte skôr ako nitriansky útočník bol brankár Penksa. V 54. min po faule na Moronga mali domáci dobrú príležitosť zo štandardnej situácie, Mečiar však trafil len do múru. V 65. min sa mohli domáci prvýkrát v zápase ujať vedenia, no strelu Ulricha, ktorý sa dobre uvoľnil v rohu šestnástky zneškodnil pozorný nitriansky brankár. V 81. min vysunul Gartarič Ulricha, ale pred ním dobre zakročil pozorný brankár hostí. Sereď mohla ísť do vedenia v 85. min, ale striedajúci Subotič po prihrávke Baeza tesne minul nitriansku bránu. O minút na to opäť Baez prihrávkou našiel Moronga, ktorého zakončenie zrazil jeden z obrancov hostí na roh. Domáci sa napokon dočkali v 88. min, keď Adekuoroye krásnou strelou spoza pokutového územia obstrelil brankára Hrošša a strelil svoj druhý gól v zápase. Nitrania sa v závere pokúšali o vyrovnanie, ale ich najväčšiu šancu, priamy kop z hranice šestnástky nevyužil Machove, ktorý trafil iba sereďský múr.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

ŠKF iClinic Sereď – FC Nitra 2:1 (1:1)

Góly: 39. a 88. Adekuoroye – 6. Vestenický. Rozhodoval: Ziemba, ŽK: Sus, Pankaričan – Križan, Charizopulos.

Zostavy a striedania:

ŠKF iClinic Sereď: Penksa – Sus, Michalík, Ba, Mečiar – Adekuoroye, Ventúra (62. Baez) – Gatarić, Pankarićan (80. Subotič), Morong – Ulrich (85. Loduha).

FC Nitra: Hroššo – Charizopulos, Farkaš, Križan, Chovanec – Šimončič – Fábry (71. Kotrík), Kóňa – Taiwo, Vestenický (85. Machovec), Chobot (53. Čeredničenko).

Foto: Rastislav Búgel

ŠKF iClinic Sereď – FC Nitra 2:1 (1:1)
38
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM