Lucia Lauková Správy

Rušno v Dražovciach: V potoku ležala ruská neriadená strela z 2. svetovej vojny, FOTO

Munícia ležala v miestnom potoku pri ulici v Dražovciach. Na mieste musel zasahovať pyrotechnik.

Ilustračný obrázok k článku Rušno v Dražovciach: V potoku ležala ruská neriadená strela z 2. svetovej vojny, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nitra

O náleze informovala Mestská polícia v Nitre na svojej stránke. Hliadka mestskej polície si mala muníciu všimnúť minulý týždeň v ranných hodinách počas kontroly verejného poriadku v Dražovciach. V miestnom potoku na ulici pri Dobrotke mali mestskí policajti zbadať na hladine primrznutý predmet, ktorý mal tvar podobajúci sa mínometnej strele. Neskôr podľa mestskej polície pyrotechnik potvrdil, že sa jedná o muníciu z 2. svetovej voj­ny.

„Pre dôvodné podozrenie, že sa jedná o vojenskú muníciu, ktorá mohla pri neodbornej manipulácii alebo pri detskej hre vybuchnúť, na miesto nálezu privolali hliadku PZ SR. Do príchodu pyrotechnika miesto a jeho blízke okolie mestskí policajti zabezpečili proti vstupu iných osôb,“ uvádza Mestská polícia v Nitre.

„Obhliadajúci pyrotechnik sa na mieste vyjadril, že sa jedná o neriadenú strelu ruskej výroby z II. svetovej vojny kalibru 5,5 cm o dĺžke tridsať centimetrov,“ píše MsP v Nitre. Nájdenú strelu podľa mestskej polície, odviezli služobným vozidlom pyrotechnika PZ SR, pričom zneškodnená má byť na odpalisku munície v Mochovciach.

Rušno v Dražovciach: V potoku ležala ruská neriadená strela z 2. svetovej vojny,
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM