Aktualizované Lucia Lauková Krimi

Rušno na hlavnej pošte v Nitre: Zasahovať musel pyrotechnik

V strede týždňa bolo na hlavnej pošte v Nitre rušno. Takúto akciu asi nikto nečakal. Zasahovať musel aj pyrotechnik.

Ilustračný obrázok k článku Rušno na hlavnej pošte v Nitre: Zasahovať musel pyrotechnik
Zdroj: TASR

Na nitrianskej pošte sa bežný deň zmenil na scénu ako z akčného filmu. Rušno začalo byť okolo podozrivej zásielky v doobedňajších hodinách. Potvrdili nám to aj slová policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej.

„29.júna asi o 10.35 prijali nitrianski policajti oznámenie, že v pobočke pošty na Sládkovičovej ulici v Nitre došlo k prevzatiu podozrivej poštovej zásielky,“uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Podľa informácií, ktoré nám poskytla policajná hovorkyňa na miesto bol privolaný pyrotechnik a služobný pes. Čo sa vlastne nachádzalo v predmetnom balíku nám opísala Renáta Čuháková. „Adresát si zásielku na pošte otvoril a našiel v nej zabalenú kovovú rúrku s drôtikmi. V obave o svoj život a ľudí okolo, privolal policajtov. Na miesto bol vyslaný pyrotechnik, aj služobný pes na vyhľadávanie výbušnín. Ten však zásielku neoznačil ako výbušnú,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Napriek tomu sa podľa slov Renáty Čuhákovej pyrotechnik rozhodol zásielku zneškodniť. „Pyrotechnik sa rozhodol, že je tento materiál potrebné zneškodniť, čo aj v blízkosti námestia urobil,“ uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

„Budova pošty bola na potrebný čas evakuovaná. Na mieste je vyšetrovateľ PZ a momentálne prebiehajú potrebné procesné úkony na základe, ktorých sa rozhodne o ďalších krokoch,“ povedala krátko popoludní Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Môže vás zaujímať:

Pri Nitre došlo k zrážke dvoch áut: Opitý šofér (29) z miesta činu ušiel, nie ďaleko

Krádež auta na nitrianskom sídlisku: Zlodej si lup odparkoval v neďalekej obci

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM