Lucia Lauková Kultúra

ROZHOVOR: Dr. Zetor s novým slovenským rekordom. Afterparty im spríjemnil nečakaný hosť

Nitrianskym punkerom sa podarilo zapísať do Slovenskej knihy rekordov. Kapela Dr. Zetor v rozhovore prezradila čo stálo za ich úspechom, ale aj komu vďačia za bezproblémovú odohratú sériu.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Dr. Zetor s novým slovenským rekordom. Afterparty im spríjemnil nečakaný hosť
Zdroj: Dr.Zetor

Nitrianska kapela Dr. Zetor si dala nezvyčajnú úlohu. Pokúsila sa zapísať do Slovenskej knihy rekordov. A veru sa jej to aj podarilo. V štrnástich podnikoch v našom meste odohrala kapela počas 28. mája sériu koncertov pod názvom Štrnástorák. „Skokanské interšporturné obnáša 4 preteky na štyroch rôznych mostíkoch za 9 dní, finálová séria zápasov o Stanleyho pohár v hokeji maximálne 7 zápasov za 2 týždne, „Štrnástorák“ ale znamená odohrať 14 koncertov v rôznych nitrianskych podnikoch za pol dňa,“ vysvetlila kapela Dr. Zetor.

Základ úspechu

Koncertné šialenstvo vypuklo už o 13.00 h v Zoborskej studni, ktorá podľa slov kapely bola vzhľadom na dennú dobu nečakane plná a dobre naladená a nabila kapelu energiou na celý zvyšok pekelnej šnúry. „Základom úspechu bola železná disciplína všetkých zúčastnených a neuveriteľne dokonalo a presne fungujúce tri podporné skupiny, ktoré počas turné kapelu sprevádzali a zabezpečovali dokonalý priebeh. Veľkú zásluhu na celej úspešnej akcii má tourmanager Balki a samozrejme chlapci zo SEVO soundu Slamka, Paľo, Andrej, Patrik, Peťo, Nam, Simon. O PR a dokumentáciu sa nám starala Nikoleta,“ uviedla kapela Dr. Zetor.

Bez problémov

Súčasťou koncertov však bývajú aj početné problémy so zvukom, s chýbajúcimi káblami ba dokonca niekedy aj s chýbajúcimi členmi kapely. Nepríjemnosti sa však kapele v pokuse o slovenský rekord vyhli. „Hoci to znie nepravdepodobne, tak počas celého toho šialenstva nedošlo k nijakým technickým ani organizačným problémom či časovému sklzu. Program sa niesol vyše 10 hodín v striktne dodržiavanom rytme 20 minút živého hrania- 20 minút na presun,“ spomína skupina.

Koľko odohrali a vypili

Z koncertnej série po nitrianskych podnikoch vznikla aj pekná séria čísel. Podľa slov kapely, odohrali spolu 14 živých vystúpení v rozsahu 20 minút, čo je 4 hodiny a 40 minút hrania naživo. „Počas nich odznelo bezmála 90 skladieb, (obmieňalo sa 34 vlastných autorských vecí a 7 koververzií), vypili sa dva kartóny teplej neperlivej minerálky, tri plechovky energetického nápoja, 7 malých pív a 2 veľké. Zjedlo sa 8 lyžíc guláša „U Matúša“. Mimo stabilných členov kapely vystúpili postupne aj štyria hostia, speváčky Maťa a Editka, basista a spevák Sixo a gitarista UKND a významný spoluorganizátor celej akcie Keke,“ opísala skupina Dr. Zetor.

Nečakaný hosť

Všetko sledoval aj skalný fanúšik Marek, ktorý si nenechal ujsť ani jeden zo série koncertov štrnástoráka. „Akcia skončila úspešne, bez významnejších obetí na cti, na zdraví alebo na životoch a afterparty po polnoci bola spríjemnená nečakaným príchodom spriatelenej kapely Horkýže Slíže. Potom už možno trochu srandy bolo, ale z kuchyne sa nevynáša,“ dodal nakoniec Dr. Zetor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM