Lucia Lauková Správy

Romantika pod hviezdami: Výstup na Zobor bude spojený s pozorovaním PERZEÍD

Matej Šiška alias Slavobor Nitriansky organizuje zaujímavú exkurziu. Spojená bude s pozorovaním meteorického roja Perzeidy.

Ilustračný obrázok k článku Romantika pod hviezdami: Výstup na Zobor bude spojený s pozorovaním PERZEÍD
6
Galéria

V Nitre sa bude 12. augusta konať špeciálna exkurzia na Zobor. Spojená bude s pozorovaním meteorického roja Perzeidy. Účastníkov bude sprevádzať Matej Šiška alias Slavobor Nitriansky, ktorého môžete poznať aj z podujatia Tajomstvá pravekej hory.

Tentokrát sa bude sprievodca venovať zaujímavostiam živej a neživej prírody. „Hlavnou témou výletu je zoznámenie sa s predstavami o moci padajúcich hviezd v dávnych dobách. Predstavíme vám spôsob zosilnenia želaní. Skúsime pomenovať svoj strach a následne sa ho zbaviť,“ uviedol organizátor.

Prečítajte si tiež

Hviezdy aj opekačka

Trasa sa začne o 20.30 pri altánku. Pôjde sa po žltej turistickej značke k Trom dubom, cez Lyžiarsku lúku na Zobor. Okrem pozorovania hviezd sa môžete tešiť aj na prezentáciu replík pravekých predmetov. Výstup môžete spojiť aj s opekačkou.

Vstupné sa neplatí, ale môžete prispieť dobrovoľným príspevkom. Špeciálnym bonusom bude možnosť prenocovania pre dve osoby v domčeku na Pyramíde za dobrovoľný príspevok na údržbu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Stráž prírody o domčeku na Pyramíde: Čaká na svojich prvých nocľažníkov, FOTO
6
Galéria
Zdroj: OZ Stráž prírody Ponitrie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM