Správy

Rodinkárstvo v krajskej knižnici v Nitre má dohru: Poslanci ODVOLALI riaditeľku Ingrid Meňky

Riaditeľka krajskej knižnice v Nitre končí. Poslanci rozhodli o jej odvolaní z funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Rodinkárstvo v krajskej knižnici v Nitre má dohru: Poslanci ODVOLALI riaditeľku Ingrid Meňky
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Poslanci Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) v pondelok rozhodli o odvolaní Ingrid Meňky z postu riaditeľky Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre. Poslanci tak urobili na druhýkrát. O odvolaní riaditeľky rozhodovali už vlani v lete, keď sa však nenašiel dostatok hlasov.

Prečítajte si tiež

Zamestnanie rodinných príslušníkov

Poslanci riaditeľke vyčítali predovšetkým zamestnávanie rodinných príslušníkov. Potvrdila to aj následná kontrola v knižnici.

„Bola vykonaná zo strany Úradu NSK a bolo zistené, že zo strany PhDr. Ingrid Meňky došlo k uzatvoreniu dvoch pracovných pomerov s jej blízkymi osobami bez toho, aby tomu predchádzalo riadne výberové konanie,“ konštatoval úrad.

V pondelok krajskí poslanci riaditeľku knižnice odvolali. „A to ku dňu 7. februára 2024,“ uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec.

Ako doplnil, nového riaditeľa knižnice navrhne na funkčné obdobie piatich rokov výberová komisia zložená z členov zastupiteľstva a pracovníkov Úradu NSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM