Lucia Lauková Správy

Renátu Kolenčíkovú by podľa Galka mali vypočuť: Vzniesla závažné obvinenia

Bývalú krajskú tajomníčku strany Smer-SD v Nitre Renátu Kolenčíkovú by podľa Galka mali brať ako potenciálneho svedka a ihneď vypočuť. V jej vyjadrení zazneli viaceré závažné obvinenia na praktiky v strane.

Ilustračný obrázok k článku Renátu Kolenčíkovú by podľa Galka mali vypočuť: Vzniesla závažné obvinenia
Foto: Rastislav Búgel

Bývalú krajskú tajomníčku strany Smer-SD v Nitre Renátu Kolenčíkovú by mala generálna i špeciálna prokuratúra okamžite vypočuť. Vyzýva k tomu podpredseda opozičnej strany SaS Ľubomír Galko, podľa ktorého sa na Kolenčíkovú treba pozerať ako na potenciálneho svedka.

Korupcia a klientelizmus v strane

Galko tak reagoval na rozhovor s bývalou funkcionárkou strany Smer-SD v Denníku N, kde napríklad uviedla, že ju predseda vlády Robert Fico veľmi sklamal korupciou i klientelizmom a v strane sa v poslednom čase dusila. „Pri vyplávaní kauzy Bašternák som vedela, že tam už nemám čo robiť,“ uviedla pre denník. Pomery v strane, z ktorej vystúpila, skritizovala a ľudia v Smere-SD si podľa nej bežne robia „svoje kšefty“.

Skôr ako ju zastrašia

Podľa podpredsedu SaS sú tieto vyjadrenia vážne a nemôžu ostať nepovšimnuté. „Boj s chobotnicou korupcie si vyžaduje aj odhodlaných a nebojácnych ľudí a možno v pani Kolenčíkovej sa takýto človek skrýva. Nesmieme jej slová bagatelizovať, ale musíme ju všetci pozorne počúvať,“ povedal. Ako tvrdí, prokuratúra musí v tejto veci okamžite konať, inak sa môže stať, Kolenčíkovú niekto zastaví či zastraší. „Som presvedčený, že ju budú zastrašovať. Možno ju aj budú vydierať, lebo tie obvinenia, ktoré vzniesla boli pomerne závažné,“ podotkol Galko.

Reakcia krajského predsedu strany

Nitriansky krajský predseda Smeru-SD Tibor Glenda pre Denník N uviedol, že vyjadrenia Kolenčíkovej hodnotí ako reakciu ženy s nenaplnenými ambíciami.„Ktorá nevie stráviť, že po 15 rokoch aktívnej činnosti v štruktúrach strany Smer sa svojím správaním pričinila o svoj odchod,“ povedal pre denník.

Môže vás zaujímať:

Kolenčíková odvolaná z funkcie: Najsilnejší poslanecký klub má nového predsedu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM