Lucia Lauková Kultúra

Rekordérov môžete vidieť aj tento rok: Pútajú pozornosť vo vianočnom mestečku

Stánky v nitrianskom vianočnom mestečku ponúkajú rôzne zaujímavosti. Aj tento rok sme v nich našli troch parádnych rekordérov.

Ilustračný obrázok k článku Rekordérov môžete vidieť aj tento rok: Pútajú pozornosť vo vianočnom mestečku
6
Galéria
Foto: Lucia Lauková

Atmosféru vianočných trhov si v Nitre užívame už od 1. decembra. Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí je už tradične miestom, kde sa stretávajú partie rôznych vekových skupín, medzi nimi študenti ale i starí rodičia s vnúčatami. Niektorí debatujú pri horúcom nápoji, iní pri chutnej špecialite.

Najväčšie vianočné gule

Medzi týmito tradičnými súčasťami vianočného mestečka sa však objavujú aj zaujímavé predmety. O troch rekordérov nie sú ochudobnené ani tohtoročné vianočné trhy v Nitre. Opäť po roku zavítal do nášho mesta stánok, v ktorom nájdeme najväčšie vianočné gule zo skla. Tieto gule so zimnými motívmi sú ručne zdobené. Rozmery ale i jemná práca a prepracovanosť sa premietli aj do ceny.

Obrovský drevený príbor

V jednom zo stánkov vianočného mestečka na Svätoplukovom námestí nájdeme aj tento rok tzv. príbor pre obra. Šikovné ruky rezbára dokážu vyrobiť nielen malé varešky do ruky, ale aj také obrovské s rozmermi viac ako 2 metre. S takýmto príborom by sa najedol iba poriadny obor. Podobné drevené predmety väčšinou zdobia rôzne reštaurácie či chalupy.

Nechýba najväčšie srdce

Najväčšie srdiečko je, podľa kupujúcich v stánku s medovníkmi, sám predávajúci. Nepochybne do výroby takýchto krásnych farebných medovníkov musí ísť kus lásky. Najviac však určite do toho najväčšieho, ktorý, ako nám prezradili v stánku, má rozmery až 40 cm.

FOTO: Pútajú pozornosť vo vianočnom mestečku,rekordérov môžete vidieť aj tento r
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM