Rastislav Búgel Hokej

Rekonštrukcia hokejového štadióna: Vymenia mantinely, na štýl NHL však nebudú

Hokejový klub sa pripravuje na plánovanú rekonštrukciu svojho štadióna. Na čo všetko sa dostane? Viac prezradil nový riaditeľ klubu Miroslav Kováčik.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia hokejového štadióna: Vymenia mantinely, na štýl NHL však nebudú
Foto: Rastislav Búgel

Miroslav Kováčik, nový riaditeľ HK Nitra, sa rozhovoril aj na adresu plánovanej rekonštrukcie hokejového štadióna. Ako prezradil pre stránku klubu, odišla už objednávka na nové mantinely. „Termín už bol hraničný, tlačili sme na to, aby sa to urobilo do novej sezóny. Ostatné je vo fáze riešenia, momentálne ide najmä o vzduchotechniku na štadióne,“ povedal Kováčik. Ako ďalej prezradil, s výmenou okien sa nateraz nepočíta. Projektov je však vypracovaných viac, všetko záleží od financií. „Ak by sa pánovi primátorovi podarilo vybaviť peniaze, na čom intenzívne pracuje, išli by sme do toho v ďalšej fáze,“ povedal Miroslav Kováčik pre stránku HK Nitra. Klub chcel pôvodne osadiť mantinely podobné tým v NHL, ktoré majú ohybné plexisklá. Napokon od svojich plánov upustil.

„Firma nám však povedala, že to stojí trojnásobne viac a nemajú s tým až také dobré skúsenosti. Tá technológia ešte nie je na takej úrovni ako v zámorí, ale v tomto prípade bola rozhodujúca cena,“ povedal pre klubovú stránku nový riaditeľ.

Ako ďalej dodal, pribudnúť by mali aj nové plexisklá za striedačkami a trestnými lavicami. „Vynovili by sa tak striedačky aj trestné lavice, aby bola lepšia viditeľnosť pre fanúšikov,“ dodal Kováčik.

Klub by chcel v budúcnosti zapracovať na výmene sedačiek na štadióne. Aj v tomto prípade však narážajú na problém s financiami. „Sme len nájomca štadióna, nie jeho vlastník. Už som aj na tému sedačiek s pánom primátorom hovoril. Ak financie budú, určite príde aj k výmene sedačiek. Už som sa o to intenzívne zaujímal, zisťoval som cenu aj to, aký typ sedačiek by sme chceli. Ak na to bude priestor a prostriedky, určite by sme to radi urobili,“ povedal pre klubovú stránku nový riaditeľ Miroslav Kováčik.

Čítajte tiež:

Nový riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik: Na Ligu majstrov musíme zohnať peniaze

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM