Rastislav Búgel Hokej

Nový riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik: Na Ligu majstrov musíme zohnať peniaze

Hokejový klub HK Nitra má za sebou bronzovú sezónu a miestenku v Lige majstrov má istú. Dôležitá zmena nastala vo vedení klubu, ktorý teraz povedie Miroslav Kováčik.

Ilustračný obrázok k článku Nový riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik: Na Ligu majstrov musíme zohnať peniaze
Foto: Rastislav Búgel

Po aktuálne ukončenej extraligovej sezóne 2014/2015 nastali v klube HK Nitra viaceré zmeny. Asi najzaujímavejšou je výmena na poste riaditeľa klubu. Jána Plandoru vo funkcii nahradil Miroslav Kováčik. Novým manažérom mládeže sa stal Tomáš Chrenko a vo funkcii športového riaditeľa zotrvá Róbert Panis.

Už onedlho, konkrétne 4.mája, začína pre hokejistov príprava na suchu. „V prvom rade sa musíme vyrovnať so skončenou sezónou. V dohľadnej dobe chceme urovnať záväzky voči hráčom. Musíme podpísať s hráčmi nové zmluvy, postupne ich budeme oslovovať, ale prvoradá bude dohoda s trénerom,“ povedal nový riaditeľ HK Nitra pre klubovú stránku. Kováčik potvrdil, že sa už uskutočnili rokovania o zotrvaní trénera Antonína Stavjaňu.

„Výsledok bude známy v dohľadnej dobe. Verím, že pre nás bude pozitívny,“ povedal Kováčik pre stránku HK Nitra.

Klub sa aktuálne chystá na sériu rozhovorov s hráčmi. Ako informovala klubová stránka, väčšine z nich totiž zmluvy končia 30.apríla. Podľa Kováčika sa „Corgoni“ tešia na pôsobenie v prestížnej Lige majstrov. „Berieme to ako odmenu za dobrú prácu z posledných sezón. Určite sa tomu veľmi tešíme,“ povedal nový riaditeľ klubu. HK Nitra však bude musieť splniť niekoľko kritérií, ktoré účasť v prestížnej súťaži prinesie. "Chceme našim divákom sprostredkovať túto ligu u nás doma. Osobne by som bol veľmi rád, ak by sme dostali čo najatraktívnejšieho súpera. Bude to odmena pre najlepších fanúšikov na Slovensku. V tomto smere je to veľká výzva pre nás všetkých a verím, že sa tešia aj ľudia. Uvidíme, koho nám priradí žreb. Ale opakujem, chcem čo najsilnejšieho a najatraktívnejšieho súpera,“ povedal pre stránku HK Nitra Miroslav Kováčik.

Nový riaditeľ sa zároveň vyjadril aj k finančným nárokom, ktoré cestovanie na ľad súperov prinesie: „No, je to trochu komplikované. Liga majstrov nám neprepláca nič. Až prípadným postupom do štvrťfinále sa klubu vrátia nejaké peniaze späť. Jednoducho, budeme musieť aj na to zohnať peniaze.“

Čítajte tiež:

Extraliga pozná najproduktívnej­šieho hráča sezóny: Roman Tománek valcoval konkurenciu

Hokejová miestenka v prestížnej súťaži: Nitra je v Lige majstrov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM