Lucia Lauková Kultúra

Regionálna súťaž pre vášnivých fotografov: Víťazov čakajú lákavé ceny

Do súťaže sa môžu zapojiť amatérski aj profesionálni fotografi. Najkrajšie fotografie z Nitrianskeho kraja budú odmenené.

Ilustračný obrázok k článku Regionálna súťaž pre vášnivých fotografov: Víťazov čakajú lákavé ceny
Foto: Rastislav Búgel

Vyhlasovateľom súťaže je RegionNitra. Pripravené sú tri súťažné kategórie, a to Objav kraj na dvoch kolesách, do ktorej môžete posielať svoje momentky z cyklotrás Nitrianskeho kraja. Druhou kategóriou je príroda a poslednou architektúra, na ktorých môžu byť zachytené moderné ale aj historické objekty, hrady, zámky mosty, námestia a ľudia nášho kraja. Informuje o tom web RegionNitra.

Pravidlá súťaže

Pri zasielaní fotiek treba dodržať niekoľko pravidiel. Fotografia musí byť dielom autora, ktorý ju do súťaže prihlási, fotografie môžu byť digitálne aj naskenované z kinofilmu, fotografie musia byť vo vysokom rozlíšení, vo formáte JPG (JPEG), tak, aby bolo možné fotografiu zväčšovať na formát A3 – s minimálnym rozlíšením 6 Mpx (čo znamená 3000px x 2000px). Do súťaže môže jeden autor poslať spolu maximálne 5 fotografií, fotografia musí byť nasnímaná na území Nitrianskeho kraja.

Okrem toho musíte súťažné fotografie zaslať do 15. októbra 2017 23:59 hod. Súťaž bude vyhodnotená 27. októbra 2017

Ako informuje vyhlasovateľ súťaže na svojom webe, o víťazoch v troch kategóriách a absolútnom víťazovi rozhodne odborná porota, ktorej bude predsedať fotograf Peter Barath. „Svojho favorita vyberú i fanúšikovia regiónu Nitra na Facebooku,“ dodáva RegionNitra.

Spolu s fotografiou nesmiete ešte zabudnúť poslať meno a priezvisko autora, kategóriu, adresu autora a názov a popis fotografie – miesto a dátum jej vzniku.

CENY PRE ÚČASTNÍKOV SÚŤAŽE:

1. cena absolútny víťaz MacBook Air 13"

2. cena víťazi kategórií:

  • kat. Objav kraj na dvoch kolesách – poukážka DOLOMITY BIKE Nitra
  • kat. Príroda – víkendový pobyt pre 2 osoby vo Wellness hoteli Patince****
  • kat. Architektúra – víkendový pobyt pre 2 osoby v Kaštieli Mojmírovce***

3. cena fotografia s najväčším počtom „lajkov“ na facebookovej fanpage regionnitra získava romantickú večeru na Nitrianskom hrade pre 2 osoby – Castellum cafe

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM