Lucia Lauková Hokej

REAKCIE po zápase: Hráči HK Nitra ostávajú po víťazstve nohami na zemi

Z veľkého úspechu má obrovskú radosť celý hokejový klub a v neposlednom rade fanúšikovia HK Nitra. Oslovení hokejisti svoje pocity opísali aj vo vyjadreniach po víťaznom zápase so Stavanger Oilers.

Ilustračný obrázok k článku REAKCIE po zápase: Hráči HK Nitra ostávajú po víťazstve nohami na zemi
Foto: Rastislav Búgel

Sériou troch víťazstiev v rade si hokejisti HK Nitra zabezpečili postup zo skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017. Aj napriek veľkému klubovému úspechu však zostávajú nohami pevne na zemi.

„Pre Nitru je to niečo výnimočné. Nová kapitola, ktorá opäť posunie klub niekam ďalej. Ľudia si to užívajú a myslím si, že za tie výkony v štyroch zápasoch sme si to zaslúžili. Vždy je to dobrý pocit, keď mužstvo vyhráva. Nemôžeme však všetku pozornosť sústreďovať len na Ligu majstrov, v piatok totiž začína aj ligová sezóna, ktorá vôbec nebude ľahká. Predsezónnou prioritou bola, aj je naša liga. Tým, že sme postúpili, je to ako taký bonus navyše,“ povedal tréner Nitry Andrej Kmeč.

Urobili dobré meno

„Corgoni“ spečatili postupovú istotu domácim víťazstvom 2:1 nad nórskym Stavangerom Oilers. „Musím pochváliť všetkých chalanov, odohrali parádny zápas, klobúk dole. Radujme sa z postupu a verím, že to prenesieme aj do ligy. Liga majstrov je prestížna a my sme si pred jej začiatkom povedali, že chceme reprezentovať slovenskú extraligu a robiť jej dobré meno. Myslím si, že sme urobili dobré meno, čo je podľa mňa základ,“ vyjadril sa k utorkovému zápasu brankár Michal Valent.

Práve opora nitrianskej bránky podržala svojich spoluhráčov v tretej tretine, v ktorej sa Nóri snažili vyrovnať skóre. „Bolo to ťažké, ale v podstate sme to čakali. Vyhrávali sme 2:1, o čosi ľahšie sa nám hralo, pretože sme nemuseli streliť gól, ale dať ho museli oni. My sme v podstate potrebovali len vyhadzovať puky, čo sa nám podarilo. Sme šťastní,“ uviedol útočník Juraj Štefanka.

Jadro ostalo

Jadro majstrovského tímu zostalo pokope, čo bolo podľa Mareka Slováka jedným z pilierov úspechu: „Dôležité je, že v podstate zostalo gro minuloročného majstrovského tímu pokope. Vo vývoji tohto mužstva to má svoju úlohu, pretože stále napredujeme. Dúfam, že to bude aj v lige tak vyzerať. Treba dobre zregenerovať, oddýchnuť si a pripraviť sa na ligu. S tým sme išli do súťaže, aby sme postúpili. Pevne verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo.“

Nitrania teraz budú očakávať meno svojho súpera vo vyraďovacej fáze, ale žiadne zmeny cieľov sa podľa Kmeča neuskutočnia. „My sa budeme pozerať na to tak, ako pred začiatkom skupinovej fázy, keď sme si povedali, že ideme odohrať kvalitné zápasy. Určite však budeme hrať ako doteraz.“

Môže vás zaujímať:

Nitra to dokázala! Porazila olejárov zo Stavangeru a vyhrala skupinu Ligy majstrov

FOTO: Slávnostné buly zaujalo, zápas CHL otvoril olympijský víťaz Matej Tóth

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM