Lucia Lauková Iné športy

Rana pre milovníkov vetroňov: Kvôli koronavírusu odložili medzinárodnú súťaž

V apríli sa v Nitre tradične stretávajú piloti vetroňov z rôznych kútov sveta. Tento rok bude výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku Rana pre milovníkov vetroňov: Kvôli koronavírusu odložili medzinárodnú súťaž
7
Galéria
Zdroj: TASR

Začiatkom tohto roka asi ešte nikto nepredpokladal ako veľmi zasiahne do života koronavírus šíriaci sa z čínskeho mesta Wu-chan. Za pár mesiacov sa udomácnil v mnohých krajinách, vrátane Slovenska.

Svoje plány museli odložiť aj milovníci vetroňov. Apríl patril v Nitre tradične medzinárodnej súťaži v bezmotorovom lietaní – Pribina Cup. Kvôli zákazu hromadných podujatí museli organizátori súťaž preložiť.

Pribina Cup mal okrem toho tento rok osláviť 20. výročie. „S veľkou ľútosťou oznamujeme, že z dôvodu vypuknutia COVID-19 musíme tohtoročnú akciu odložiť na Veľkú noc 2021,“ oznámil na sociálnej sieti v mene tímu Pribina Cup Vladimír Foltin.

Organizátori zvažovali termín súťaže posunúť na neskorší termín tohto roka, alebo ju odložiť na rok 2021. „Najnovšie správy, žiaľ, naznačujú, že celá plachtárska sezóna v Európe môže byť ovplyvnená tak, že usporiadanie súťaže neskôr v tomto roku nebude možné,“ vysvetľuje Vladimír Foltin.

„Dúfame, že chápete naše rozhodnutie a veríme, že sa všetci vidíme v apríli 2021, aby sme spolu oslávili 20. ročník Pribina Cup tu v Nitre,“ dodal za organizátorov Vladimír Foltin.

Vlani sa Medzinárodnej plachtárskej súťaže Pribina Cup na letisku v Janíkovciach zúčastnilo 130 pilotov zo 14 krajín. Najpočetnejšiu základňu vetroňov malo Nemecko a Poľsko. Zalietať si do Nitry prišli aj piloti z Rakúska, Čiech, Dánska, Fínska, Talianska, Švajčiarska i Holandska.

Foto: ilustračné

V galérii si pozrite ako vyzeral predošlý ročník medzinárodnej súťaže Pribina Cup v Nitre!

Pribina Cup 2019 v Nitre
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM