Rastislav Búgel Správy Samospráva

Radnica začne s prípravou novinky: Rezervácia športovísk a kultúrnych podujatí elektronicky

V Nitre by v budúcnosti nemal byť problém rezervovať si priestor na športoviskách či v kultúrnych inštitúciách elektronicky.

Ilustračný obrázok k článku Radnica začne s prípravou novinky: Rezervácia športovísk a kultúrnych podujatí elektronicky
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica na návrh mestskej poslankyne Dominike Tekeliovej začne s prípravou elektronického rezervačného systému, ktorý by mal byť súčasťou projektu Smart City.

„Takýto systém môže poskytovať množstvo výhod pri rezervácii objektov v Nitre. Zároveň zabezpečí prehľadnosť obsadenosti športovísk a kultúrnych objektov, umožní online rezervácie kultúrnych a športových aktivít 24 hodín denne a sedem dní v týždni. Zároveň poskytne záujemcom vhodný termín i celkovú cenu za rezervovaný čas,“ vysvetlila Tekeliová.

Okrem toho, že elektronický systém umožní verejnosti online rezervácie priestorov na športovanie a kultúrnu činnosť, bude pomáhať aj magistrátu a prevádzkovateľom mestských objektov. „Budú mať k dispozícii zoznam rezervácií, a tým aj presnú štatistiku obsadenosti budov,“ uviedla Tekeliová. Nitriansky magistrát už začal s prípravou projektu. Mestský úrad teraz musí spracovať návrh podmienok na výber dodávateľa mestského elektronického rezervačného systému a následne nájsť v rozpočte na rok 2017 dostatok financií na realizáciu projektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM