Lucia Lauková Správy

Prvý vlak odíde z Nitry do Prahy už tento víkend: TOTO je cena lístka

Prvé priame vlakové spojenie medzi Nitrou a Prahou si budú môcť vyskúšať cestujúci už tento víkend. Túto sumu zaplatíte za cestovný lístok.

Ilustračný obrázok k článku Prvý vlak odíde z Nitry do Prahy už tento víkend: TOTO je cena lístka
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Ráno na vlakovej stanici v Nitre nastúpite a poobede ste v Prahe. Vlakové spojenie, ktoré doteraz spájalo Trenčín s Prahou rozšírili aj o mesto pod Zoborom. Výlet do Prahy si môžete z Nitry naplánovať už tento víkend. „V piatok 16. decembra vypravia z Prahy do Nitry prvý priamy vlak Arriva. Od soboty rána bude vlak premávať aj opačným smerom,“ informuje spoločnosť Arriva.

Cena lístka

Vlak číslo 1040 vyrazí z Nitry smer Praha, prvýkrát v sobotu 17. decembra o 6:46 h. Ako uvádza dopravca lístky je možné zakúpiť si už od stredy 14. decembra. „Základný lístok z Nitry do Prahy stojí 16,67 eur. Cestujúci majú vo vlaku k dispozícii pripojenie na internet, elektrické zásuvky, pitnú vodu zdarma a možnosť zakúpiť si občerstvenie,“ uvádza Arriva.

Ako dodáva spoločnosť Arriva od apríla 2017 budú jazdiť vlaky na linke Praha – Trenčín – Nitra ešte častejšie a v letnej sezóne vypraví Arriva medzi Slovenskom a Českom dva spoje každý deň. Lístky si môžu cestujúci zakúpiť aj cez internet. Cena sa však nezmení. „Cestujúci z Nitry zaplatia za cestovný lístok do Prahy základné cestovné 16,67 eur a z Trenčína 12,97 eur. Malé deti a kočíky vozíme zdarma, deti vo veku od 6 do 15 rokov za polovičnú cenu, študentov s ISIC kartou pri ceste po Slovensku so zľavou 25 percent a držiteľov ZŤP preukazu so zľavou 75 percent,“ doplnil L. Ivan.

Veľký záujem

Pre veľký záujem o toto spojenie pridala dopravca Arriva aj nové spoje. „Priame vlakové spojenie z Nitry cez Trenčín až do Prahy ponúkneme cestujúcim ako prví v histórii,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku. Ako dodáva spoločnosť doterajšia prevádzka na trase Trenčín – Praha ukázala, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. „Na trenčianskej linke sme ukázali, že vieme cestujúcim ponúknuť pohodlné priame spojenie. Našu ponuku pre cestujúcich rozširujeme o spojenie Nitry s Prahou, pričom doprava našimi vlakmi bude k dispozícii aj cestujúcim v Hlohovci, Leopoldove, Piešťanoch a Novom meste nad Váhom,“ dodal L. Ivan.

Foto: ilustračné

Prvý vlak odíde z Nitry do Prahy už tento víkend: TOTO je cena lísta
5
Galéria
Zdroj: Arriva
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM