Lucia Lauková Správy

Prvé INFO: Nitra plánuje na Silvestra diskotéku. Ohňostroj NEBUDE ani tento rok

Ako budú vyzerať novoročné oslavy v Nitre? Mesto ohňostroj robiť nebude. Na námestí usporiada diskotéku.

Ilustračný obrázok k článku Prvé INFO: Nitra plánuje na Silvestra diskotéku. Ohňostroj NEBUDE ani tento rok
Zdroj: Rastislav Búgel

Mesto sa okrem vianočných trhov pripravuje aj na vítanie Nového roka. Ako sme informovali v predchádzajúcom článku, v Nitre sa vianočné trhy začnú 1. decembra a stánky by mali byť otvorené až do Silvestra.

Na Silvestra plánuje mesto pod Zoborom usporiadať diskotéku. Zábava sa na Svätoplukovom námestí začne o 23.00 a potrvá do 1.00 rána.

„Keďže na Nový rok si pripomíname výročie vzniku republiky, zaznie tu aj štátna hymna a príhovory predstaviteľov mesta. Ohňostroj, ako viete, mesto z dôvodov, o ktorých masívne informovalo, nerobíme od roku 2019,“ potvrdil hovorca mesta.

Zakázaná pyrotechnika

Navyše, v Nitre bol tento rok schválený aj zákaz používania zábavnej pyrotechniky na celom území Nitry aj počas silvestrovských os­láv.

Zákaz sa vzťahuje na výrobky kategórie F2 a F3. Ide teda napríklad o rímske sviece, delobuchy, kompakty, rakety či fontány s väčším rozptylom. Ich používanie bude celoročne v Nitre zakázané z dôvodu ochrany verejného poriadku. Mesto tak reagovalo na požiar Polygonu, ktorý vypukol počas novoročných osláv.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM