Lucia Lauková Správy

PRVÉ INFO: Letné kúpalisko v Nitre by mali otvoriť v polovici júna

Sezóna na letnom kúpalisku by sa mala začať v polovici júna. Tento termín sa však môže kvôli prebiehajúcim prácam posunúť.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ INFO: Letné kúpalisko v Nitre by mali otvoriť v polovici júna
Zdroj: TASR

Práce na letnom kúpalisku prebiehajú na dvoch detských bazénoch. Jedným z nich je bazén v tvare osmičky, kde pribudne nová bazénová fólia a druhý je ten, kde je skĺzavka v tvare slona. Opravuje sa aj dopadový bazén toboganu. Plavecké bazény sa neopravujú.

Opravia aj šatne

Pôvodne mesto rátalo so sumou iba 35-tisíc eur, nakoniec sa podľa slov Miloša Dovičoviča schválilo na opravu bazénov 65-tisíc eur. Z ďalších finančných prostriedkov prejdú rekonštrukciou aj šatne, kde sa robí podlaha i skrinky.

Začiatok sezóny

„Sezóna na letnom kúpalisku v Nitre býva otvorená od polovičky júna a podobne to plánujeme aj teraz. Zvyčajne začíname víkendom, takže to vychádza na 16. júna,“ prezradil Miloš Dovičovič zo Službytu v Nitre.

Kvôli prebiehajúcim prácam na kúpalisku sa tento termín môže posunúť. „Zvažujeme aj možnosť, že by to bolo o týždeň neskôr, ale robíme všetko preto, aby sme kúpalisko otvorili 16. júna. V prípade, že tam bude nutné ešte dokončiť niektoré práce na opravách detských bazénov, tak zrejme by režim, na týchto bazénoch, bol obmedzený,“ vysvetlil Miloš Dovičovič.

Cena vstupného ostane rovnaká ako minulý rok, to znamená, že dospelý zaplatí za lístok 2,50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM