Správy Samospráva

Projekt revitalizácie Boriny mesto nestopne: Prehodnotí umiestnenie altánku a ohniska

Signatári petície žiadali radnicu, aby zastavila realizáciu projektu na Borine. Mesto však revitalizáciu stopnúť neplánuje.

Ilustračný obrázok k článku Projekt revitalizácie Boriny mesto nestopne: Prehodnotí umiestnenie altánku a ohniska
14
Galéria

Tento rok sa hovorí intenzívnejšie o revitalizácii mestského lesa Borina. Mesto si dalo vypracovať projekt, ktorý počíta s výstavbou altánku, ohniska, detského ihriska či vonkajšej telocvične.

Na projekt už radnica získala aj nenávratný finančný príspevok vo výške 150 533,42 eur.

Nový oddychový areál bude stáť na mestských pozemkoch. Ustúpiť mu budú musieť aj desiatky stromov. Mesto však počíta aj s výsadbou.

Rušiť sa nebudú

Proti projektu spísalo petíciu 167 občanov. Obyvateľom susedných parciel sa nepáči navrhované umiestnenie altánku a ohniska. Obávajú sa, že objekty sú navrhované príliš blízko ich pozemkov, čím bude narušený pokoj v lokalite.

Primátor na spoločnom stretnutí s obyvateľmi na to reagoval slovami, že podujatia, ktoré sa tam budú organizovať, budú skôr komorného charakteru.

K petícii sa vyjadril Útvar hlavného architekta. Vo svojom stanovisku uviedol, že revitalizácia mestského lesa Borina je akcia celomestského významu a nesúhlasí s rušením jednotlivých prvkov podporujúcich programovú náplň územia.

„Po prejednaní s projektantom je možné prehodnotiť lokalizáciu altánku a ohniska tak, aby sa vzdialili od oplotení rodinných domov v lokalite, zároveň však s prihliadnutím na to, aby takáto zmena neohrozila projekt revitalizácie mestského lesa, ako celku,“ uviedol Útvar hlavného architekta v oznámení o vybavení petície.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Borina dostane nový šat: Vyrastie tu areál s ihriskom aj piknikovou lúkou
14
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM