Lucia Lauková Kultúra

Program Svetového dňa cestovného ruchu: Témou je Nitra na siedmich pahorkoch

V Nitre oslávime Svetový deň cestovného ruchu. V rámci programu predstavia novú mobilnú aplikáciu Nitra na siedmich pahorkoch.

Ilustračný obrázok k článku Program Svetového dňa cestovného ruchu: Témou je Nitra na siedmich pahorkoch
59
Galéria

Mesto Nitra v spolupráci s Katedrou manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre a Nitrianskou organizáciou cestovného ruchu oslávia Svetový deň cestovného ruchu.

Témou tohtoročných osláv je „Nitra na siedmich pahorkoch“. Tie tvoria panorámu Nitry, kde sa týčia vrch Zobor, Nitriansky hrad, Vŕšok, Kalvária, Borina, dražovský kopec spolu s Martinským vrchom.

Oslavy sa uskutočnia 27. až 30. septembra a vzájomne sa prepájajú s Dňami európskeho kultúrneho dedičstva a festivalom Divadelná Nitra, informoval hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Predstavia mobilnú aplikáciu

Podujatie sa začne v piatok 27. septembra na Svätoplukovom námestí a pešej zóne tvorivými dielničkami pre deti. V rámci otváracieho koncertu sprievodného programu Divadelnej Nitry bude predstavená výstava aj mobilná aplikácia Nitra na siedmich pahorkoch.

V sobotu 28. septembra je pripravená cykloprehliadka, počas ktorej sa záujemcovia spoločne so sprievodcom prevezú na bicykloch po niektorých zo siedmich pahorkov. Súčasťou osláv je aj sprevádzanie po Zoborskom kláštore, novinkou tejto sezóny je virtuálna prehliadka, ktorá prostredníctvom aplikácie priblíži príbytok mnícha.

Pondelok 30. septembra bude patriť cestovateľským a odborným prednáškam v študentskom domove UKF v Nitre.

Pozrite si zábery z Dňa otvorených dverí na Nitrianskom hrade!

Foto: ilustračné

Deň otvorených dverí na Nitrianskom hrade
59
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM