Lucia Lauková Správy

Problémy s plánovanou ubytovňou v priemyselnom parku: Zámer vrátia na Okresný úrad

V areáli priemyselného parku Sever v Nitre má vyrásť výrobná prevádzka s ubytovňou. S výstavbou chce investor začať už tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s plánovanou ubytovňou v priemyselnom parku: Zámer vrátia na Okresný úrad
Zdroj: TASR

V areáli priemyselného parku Sever v Nitre plánuje Nitra Invest, s.r.o., postaviť výrobnú prevádzku s ubytovňou za 11 miliónov eur. Slúžiť má pre pracovníkov na krátkodobé ubytovanie. Výrobná prevádzka na prízemí má slúžiť na na výrobu elektroniky. Investor počíta s čistou jednoduchou dielenskou výrobou, v ktorej by pracovalo 8 zamestnancov.

Zámer sprevádzajú námietky

Podľa návrhu chce investor postaviť dva osempodlažné objekty s kapacitou 1000 lôžok. S výstavbou plánoval začať v júli 2018, s tým, že prevádzka by sa začala v januári 2019.

Viaceré pripomienky k súvisiace s výstavbou ubytovne v priemyselnom parku mal aj obyvateľ Nitry, Roman Cerulík. Ten v odvolaní namietal voči výške objektov aj zhusteniu dopravy v blízkosti jeho pozemkov.

Musia odstrániť nedostatky

Odvolací orgán rozhodol vrátiť pôvodné rozhodnutie, v ktorom sa navrhovaná činnosť nemala v zmysle vplyvov na životné prostredie posudzovať, na opätovné prejednanie na Okresný úrad v Nitre.

Prvostupňový orgán teraz musí odstrániť nedostatky v novom prejednaní a takisto sa musí vysporiadať s námietkami, ktoré podal účastník konania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM