Lucia Lauková Samospráva

Prípravy v strategickom parku: Pribudnú dočasné parkovacie miesta a prístupové komunikácie

Mesto Nitra vydalo oznámenie o začatí stavebného konania týkajúce sa prípravy strategického parku Nitra. Pribudnúť by mali nové prístupové cesty ale aj parkovisko.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy v strategickom parku: Pribudnú dočasné parkovacie miesta a prístupové komunikácie
Zdroj: TASR

V oznámení, ktoré mesto Nitra zverejnilo na svojom webe sa spomína výstavba dočasných inžinierskych sietí strategického parku, prístupová komunikácia a spevnené plochy.

Dočasné komunikácie

Zamerané je na vybudovanie dočasných prístupových komunikácií, parkoviska pre zariadenie staveniska a plochu pre zariadenie staveniska. Výstavba bude slúžiť pre prístup k stavenisku.„Po dobudovaní strategického parku budú komunikácie, parkovisko OA a spevnená plocha pre zariadenie staveniska odstránené, pričom na ich mieste bude dobudovaná infraštruktúra strategického parku,“ uvádza sa v oznámení.

Parkovacie miesta

Prvá vetva trasy sa začína napojením na ulicu Dolné Hony a je ukončená na parkovisku pre autá staveniska. Dĺžka cesty je 1106,61 m. Druhá vetva trasy sa začína napojením na ulicu Dolné Hony a je ukončená na stavenisku výstavby strategického parku. Celková dĺžka cesty je 567,03 m. „Dočasné prístupové komunikácie budú slúžiť pre stavbu cca 2 až 3 roky,“ píše sa v oznámení.

Podľa oznámenia je rozmer parkoviska 95 × 70 m a obsiahnuť by malo 200 parkovacích miest. „Na severnej strane spevnenej plochy budú vybudované spevnené plochy pre osadenie čerpacej stanice splaškových vôd a el. trafostanice“ uvádza sa v oznámení.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM