Správy

Primátora presunutie medzi horšie okresy prekvapilo: V piatok otestovali 5-tisíc ľudí

Okres Nitra sa mal podľa priebežných výsledkov zaradiť medzi "lepšie" okresy. Všetko je napokon inak.

Ilustračný obrázok k článku Primátora presunutie medzi horšie okresy prekvapilo: V piatok otestovali 5-tisíc ľudí
12
Galéria

Okres Nitra s výsledkom 1,1 percenta pozitívnych patrí po celoplošnom skríningu napokon k horším okresom. V piatok večer to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Uznesenie vlády sa podľa jeho slov zmení tak, aby obyvatelia nepotrebovali po 3. februári potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. Zároveň však vyzval ľudí, aby sa testovali.

Premiér Igor Matovič v utorok (26. 1.) informoval, že medzi okresy v červenej zóne patrí väčšia časť západného Slovenska, okresy Nitra, Piešťany a Myjava sú však výnimkou. „Tri dni sme boli držaní v tom, že sme v bielej zóne, a zrazu sa v piatok večer dozvieme, že sme v červenej zóne,“ reagoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Percento pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 sa v Nitre podarilo dostať z 2,13 percenta v prvom kole testovania, cez 1,02 percenta v druhom až na 0,77 percenta v treťom kole testovania, ktoré sa uskutočnilo od 22. januára do 24. januára.

Na vzniknutú situáciu prostredníctvom sociálnej siete reagoval aj primátor Nitry Marek Hattas: „Úprimne nerozumiem, prečo musela vláda informovať o výsledkoch testovania na trikrát. V utorok sme sa dozvedeli jedny čísla, v stredu ďalšie, aby sme sa z piatkovej tlačovej konferencie dozvedeli, že sme sa prepadli medzi “horšie” okresy. Takto si zahrávať s ľuďmi je absolútne necitlivé a neprípustné, nech už pochybil ktokoľvek. K situácii sa pravdepodobne ešte vrátim a vyjadrím sa obšírnejšie."

Radnica zverejnila výsledky piatkového dobrovoľného testovania. Na odberné miesta prišlo 5 056 ľudí. Testy odhalili 34 pozitívnych, čo predstavuje pozitivitu na úrovni 0,67 %.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Nitry a okolia

Úprimne nerozumiem, prečo musela vláda informovať o výsledkoch testovania na trikrát. V utorok sme sa dozvedeli jedny...

Posted by Marek Hattas - primátor Nitry on Friday, January 29, 2021
Dobrovoľné testovanie v Nitre
12
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM