Samospráva

Primátor Hattas hodnotí rok 2021: Videl som, že dobro dokáže zvíťaziť! VIDEO

Rok 2021 sa od začiatku do konca niesol v znamení pandémie. Neľahké obdobie sa odzrkadlilo aj na živote v meste pod Zoborom. Ako zhodnotil končiaci sa rok primátor Marek Hattas?

Zdroj: Dnes24.sk

Rok 2021 bol pohľadom prvého muža Nitry poriadne náročný. „Už v januári bola tá situácia veľmi ťažká. To znamená, že bol to pre nás zaťažkajúci rok, kde sme sa ukázali, že sa ako obyvatelia vieme zomknúť, vieme spojiť sily a nakoniec, že vieme čeliť aj tejto pandémii, ktorá nám teraz vrcholí," povedal v rozhovore primátor Marek Hattas.

Dokázali sa zomknúť

Primátor vyzdvihol súdržnosť obyvateľov Nitry. Prekvapila ho hlavne ochota pomoci seniorom, ktorá odštartovala šitím ochranných rúšok.

„Tam som videl, že ľudia sa vedia zomknúť a že to dobro dokáže zvíťaziť."

Nitrania spojili sily a seniorom pomáhali, ako sa len dalo. Rozdávali napríklad špeciálne balíčky a respirátory. Mesto rovnako apelovalo na skupinu obyvateľov starších ako 50 rokov, aby sa dali zaočkovať. „Ja som to vnímal, že existuje v Nitre veľmi veľa zodpovedných ľudí, ktorí sa ukázali a išli tým dobrým príkladom ďalším obyvateľom nášho mesta," uviedol primátor Marek Hattas.

Prečítajte si tiež

Pomoc a projekty

Mesto sa aj v roku 2021 snažilo pomáhať seniorom a sociálne slabším, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. Pred koncom roka napríklad pripravovalo vianočné balíčky.

Pandémia sa dotkla aj fungovania samosprávy. Podľa slov primátora bolo hneď niekoľko projektov, ktoré korona oddialila.

Aké projekty dostali pre pandémiu stopku a čo všetko mesto plánuje v roku 2022? Dozviete sa to v priloženom vi­deu!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM