Správy

Stánky ostávajú na nitrianskom námestí: Tento rok ich už neotvoria

Rozhodnutie je definitívne. Stánky vianočného mestečka v Nitre sa tento rok neotvoria vôbec.

Ilustračný obrázok k článku Stánky ostávajú na nitrianskom námestí: Tento rok ich už neotvoria
11
Galéria

Vianočné mestečko v Nitre nebude kvôli pandémii otvorené ani tento rok. Dôvodom sú platné opatrenia, podľa ktorých patria vianočné trhy medzi hromadné podujatia a tie sú od 10. decembra zakázané.

Na ozdobu

Mesto o možnostiach otvorenia stánkov rokovalo s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre, avšak neúspešne.

„Hygienici nám neumožnili otvoriť Adventné mestečko. RÚVZ Nitra rovnako neumožní ani predaj v stánkoch,“ potvrdil v utorok 14. decembra hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ako dodal hovorca, primátor Marek Hattas rozhodol, že už postavené stánky ostanú na námestí do 27. decembra.

„Nechceli sme ich demontovať a aj keď sa v nich nakoniec nemôže predávať, vytvárajú aspoň vianočnú atmosféru a sú súčasťou vianočnej výzdoby,“ dodal hovorca Tomáš Holúbek.

Mohlo by vás zaujímať

Bez ohňostroja

Konať sa nebude ani silvestrovský ohňostroj. Nie však kvôli pandémii. Nitra vynecháva koncoročný ohňostroj od roku 2019 a inak tomu nebude ani tento rok.

Namiesto ohňostroja podporí mesto zvieratá alebo dobročinné aktivity.

Motiváciou mesta Nitra je podľa primátora Mareka Hattasa zbaviť sa zbytočného hluku, zápachu a škodlivých látok uvoľnených zo zábavnej pyrotechniky, ako aj ochrana najzraniteľnejších skupín obyvateľstva, domácich miláčikov, hospodárskych zvierat a divokej zveri.

„Peniaze môžeme namiesto ohňostroja využiť zmysluplnejšie, napríklad na podporu útulkov pre zvieratá, dobročinné aktivity, humanitárne zbierky či do iných oblastí podľa potreby,“ skonštatoval Hattas.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ z Nitry

Vianočná Nitra počas tretej vlny pandémie
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM