Aktualizované Lucia Lauková Správy

Priestory materskej školy v Nitre boli v havarijnom stave: Začalo sa s opravami

Priestory nitrianskej materskej školy sa dočkali opravy. Mesto začalo s rekonštrukciou priestorov, ktoré boli v havarijnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Priestory materskej školy v Nitre boli v havarijnom stave: Začalo sa s opravami
Zdroj: TASR

V materskej škole Topoľová prebieha rekonštrukcia. Ako nám potvrdil prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak, opravy nijako nenarušia chod materskej školy. Rekonštrukcia potrvá do apríla 2017.

Deti budú mať vynovené toalety aj jedáleň. „V objekte MŠ Topoľová prebieha rekonštrukcia 4 súborov WC a umyvární. Práce prebiehajú za prevádzky tak, aby nenarušili chod školy,“ povedal Igor Kršiak, prednosta MsÚ v Nitre.

S rekonštrukciou sa podľa slov Márie Orságovej, vedúcej Odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Nitre, začalo v piatok 17. februára. „Čakali sme na prázdniny v ZŠ, kedy je predpoklad menšieho počtu detí v materských školách. Z MŠ Topoľová bolo presunutých 7 detí na MŠ Okánika. Rekonštrukcia jedálne by mala byť do príchodu detí do MŠ hotová,“ uviedla Mária Orságová, vedúca Odboru školstva, mládeže a športu MsÚ Nitra

Cena rekonštrukcie je podľa zmluvy 63 331,68 eur vrátane DPH. Pri rekonštrukcii budú nevyhnutné búracie práce. „Uvedené bolo riešené na podnet MŠ a rodičov na konci roku 2016, nakoľko tzv. havarijný stav spočíval v zlom technickom stave a až nefunkčnosti niektorých sociálnych zariadení,“ dodal prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM