Správy

Priestory DAB pravidelne dezinfikujú: Straty počítajú v desaťtisícoch eur, VIDEO

Priestory Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre dezinfikujú muži v ochranných odevoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Komplexné čistenie používaných priestorov DAB prebieha pravidelne ráno i popoludní.

Nitrianske divadlo hralo pre divákov naposledy 9. marca, odvtedy sú jeho scény zatvorené. Práca tam však neustala. „V rámci opatrení proti šíreniu nového koronavírusu bola pracovná doba skrátená na čas od 8. do 13. hodiny. Hodinu pred jej začiatkom čistia priestory upratovačky, po 13. hodine nastupuje ‚čata‘ v skafandroch, ktorá časti divadelnej budovy dôkladne vydezinfikuje,“ povedal riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Divadlo si čistenie svojich priestorov zabezpečuje vlastnými silami.

„Po konzultáciách s odborníkmi sme nakúpili certifikovanú dezinfekciu a vyškolili svojich zamestnancov, ktorí čistia divadlo od tretieho poschodia až po kotolňu. Denne sa dezinfikujú tie časti budovy, v ktorých sa momentálne pracuje. Priestory určené pre návštevníkov sa čistia raz za týždeň, takže po odvolaní mimoriadnych opatrení sme schopní veľmi rýchlo spustiť v divadle normálnu prevádzku,“ skonštatoval Dóczy.

Ako pripomenul, DAB už nehrá viac ako mesiac.

Len v priebehu marca sa straty na tržbách za neodohraté predstavenia vyšplhali na úroveň 50 000 eur.

„Ak budeme môcť začať hrať v septembri, tak dokážeme naše plánované príjmy naplniť zhruba na polovicu. Nebudem hovoriť presné čísla, ale ide o výpadok v hodnote státisícov eur. Otázne je aj to, aké budú naše tržby po uvoľnení protiepidemio­logických opatrení, nevieme aké budú priority ľudí. Verím však, že DAB má verných divákov, ktorí nášmu divadlu zachovajú svoju priazeň a budú naše predstavenia navštevovať tak ako pred epidémiou,“ dodal Dóczy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Priestory DAB pravidelne dezinfikujú
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM