Lucia Lauková Správy

Pri zimnej údržbe majú prednosť Zobor a Klokočina: Pri rieke sa soliť nesmie

Začiatkom pracovného týždňa potrápilo Nitru počasie. S následkami sneženia a poľadovicou bojovalo v uliciach mesta 17 strojov a desiatky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Pri zimnej údržbe majú prednosť Zobor a Klokočina: Pri rieke sa soliť nesmie
8
Galéria

Vrstva čerstvého snehu pokryla Nitru už v pondelok ráno. Husté sneženie komplikovalo začiatkom týždňa dopravu v Nitre a okolí. Na cestách sa tvorili kolóny. Meškania mali aj autobusy mestskej hromadnej dopravy a prímestských liniek.

Počasie potrápilo obyvateľov mesta pod Zoborom aj v utorok. Ako uvádza mesto Nitra, silná poľadovica bola najmä na uliciach Mostná, Nábrežie mládeže a pri kruhových objazdoch v tejto lokalite.

Situácia je stabilizovaná

Situáciu po snežení a poľadovici podarilo stabilizovať. Informovala o tom radnica na svojom webe. „Mestská autobusová doprava aktuálne premáva bez meškania a podľa platného grafikonu,“ uvádza mesto Nitra.

Stredisko mestských služieb odhŕňalo podľa radnice najmä komunikácie, ktoré sú najviac frekventované a premávajú po nich linky mestskej autobusovej dopravy.

Pri rieke soliť nemôžu

„Mesto Nitra zapojilo do odhŕňania snehu sedemnásť kusov menších a väčších strojov. Na akcii pracovalo okolo štyridsať ľudí,“ povedal pre mestský web vedúci Strediska mestských služieb Ľubomír Muzika, ktorý zároveň upozornil, že pri vodnom toku sa nemôže posýpať soľou.

„Najskôr sme riešili Zobor a Klokočinu, nakoľko sú to kopce, aby sa ľudia dostali do práce, lekárovi, škôl a škôlok. Potom sme pokračovali na rovinatom území. Čo sa týka Mostnej a okolia, sú pri vode a viac to tam zamŕza,“ povedal pre mestský web Ľubomír Muzika, vedúci Strediska mestských služieb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM