Správy

Pri rekonštrukcii budovy ČFK odhalili PROBLÉM: Prečo sa projekt predraží o 22-tisíc eur?

Už o niekoľko mesiacov si budú môcť desiatky mladých futbalistov užívať vynovené priestory. 50-ročný objekt rekonštruujú prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Pri rekonštrukcii budovy ČFK odhalili PROBLÉM: Prečo sa projekt predraží o 22-tisíc eur?
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

O tom, že budova pri futbalovom štadióne ČFK prechádza rekonštrukciou, sme vás už informovali. Nedávno na mieste stavby prebehol kontrolný deň.

Prvá rekonštrukcia

„Minulý piatok sme sa boli v rámci kontrolného dňa pozrieť, ako pokračujú práce na zázemí futbalového klubu ČFK Čermáň. Objekt je rekonštruovaný prvýkrát vo svojej päťdesiatročnej histórii,“ informuje mesto Nitra.

Ako prezradila radnica, po skončení opráv tu nájdu kultúrne, čisté a moderné prostredie stovky futbalistov, vrátane detí a mládeže.

Prečítajte si tiež

Odhalili problém

Aktuálne stavebná firma na ČFK realizuje výmenu okien, zatepľovanie fasády, opravu strechy a výmenu podláh. V objekte pribudne nová sanita a zariadenie šatní.

„Počas prác sa prišlo na to, že budova nemá hydroizoláciu. Podľa vyjadrenia stavebného dozoru je potrebné, aby sa hydroizolácia doplnila, inak hrozí, že budova začne v priebehu niekoľkých rokov opäť vlhnúť. Práce naviac si vyžiadajú navýšenie rozpočtu o necelých 22-tisíc eur,“ prezradilo mesto Nitra.

Celková suma rekonštrukcie je 357-tisíc eur. Z tejto sumy je 60 percent hradených zo Štátneho fondu na podporu športu a 40 percent z rozpočtu mesta. „Termín dokončenia stavby je marec 2023,“ informoval magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Kontrolný deň na ČFK
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM