Správy

Skvelý projekt už aj v Nitre: Ľuďom v núdzi môžete darovať Hlinený dukát

Ľuďom v núdzi môžu už aj obyvatelia Nitry pomôcť zaujímavou formou. Špeciálne platidlo budú môcť využiť iba na potrebné veci.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý projekt už aj v Nitre: Ľuďom v núdzi môžete darovať Hlinený dukát
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová , TASR/Lukáš Grinaj

Hlinený dukát už aj pod Zoborom pomáha ľuďom v núdzi. Turistické informačné centrum (TIC) Nitra pripomína, že darovať človeku dukát je lepšie, ako mu dať hotovosť. Nemôže byť totiž zneužitý. Dukát stojí jedno euro a obdarovaný zaň dostane jedlo a účinnú pomoc.

Na čo slúžia dukáty?

Ľudia v núdzi si v súčasnosti môžu hlinený dukát zameniť za potravinový balík v potravinovej výdajni na mestskej tržnici alebo v Dome charity sv. Rafaela (Štúrova ulica). Rovnako ho môžu vymeniť za nocľah a služby v Útulku pre bezdomovcov a v Dome charity sv. Rafaela a teplú polievku v Polievkárni (Ul. Fraňa Mojtu).

„Jednoeurový hlinený dukát je v súčasnosti dostupný v klientskom centre mestského úradu a v Turistickom informačnom centre. V budúcom roku pribudnú v meste aj automaty,“ informuje mesto Nitra.

Prečítajte si tiež

Pridajte sa aj vy!

Vedenie mesta teraz vyzvalo majiteľov nitrianskych gastro prevádzok, aby sa zapojili do užitočného projektu.

„Pridajte sa do siete nitrianskych prevádzok, v ktorých ľudia v núdzi môžu vymeniť hlinený dukát v hodnote 1 eura za jedlo. Záujemcovia, ktorí prevádzkujú gastro prevádzku v širšom centre mesta sa môžu prihlásiť na tel. čísle +421 907 451 771 – Mgr. Klára Labošová (Dom charity sv. Rafaela, Štúrova 57, Nitra), kde im budú poskytnuté bližšie informácie,“ prezradila radnica.

Kúpou dukátu ste súčasťou pomoci. „Darujete ho chudobnému, ktorý ho vo vybraných prevádzkach vymení za jedlo alebo službu,“ dodáva mesto Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM