Lucia Lauková Kultúra

Prežite víkend zaujímavo: Prinášame vám tipy, čo môžete zažiť v Nitre

Víkend je na spadnutie. Užite si voľné dni v meste pod Zoborom. Čakajú nás zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Prežite víkend zaujímavo: Prinášame vám tipy, čo môžete zažiť v Nitre
Zdroj: Tornado Lou

Retro Party x DJ Viktor

17. februára o 20.00 h, The Corner Pub

Tešiť sa môžete na najväčšie hity uplynulých rokov. O hudobný výber sa postará DJ Viktor. Vstup je zdarma.

Koncert The Youniverse

17. februára o 20.30 h, Music A Café – OC Centro

The Youniverse – alternatívny blues-rock na čele s talentovanou speváčkou Tammy Nižnanskou sprevádzanou dlhoročným umelcom, spevákom a gitaristom Jergušom Oravcom. Z ich originálnej hudobnej tvorby možno očakávať bluesové motívy pretkané elektronikou miestami oživené psychadelic soundom a surf rockom podtrhnuté silnými vintage vplyvmi. Ich vystúpenie je ozvláštnené o excentrické tanečné pohyby Tammy. Vstupné 4 eurá (lístky v Music a Cafe Nitra).

Janíkovský ples

17. februára o 19.30 h, Kultúrne centrum Janíkovce

Témou tohtoročného plesu v Janíkovciach bude „Rozprávkovo“. Organizátorom je Dance Vision. Vstupné 35 €. V cene je zahrnutý prípitok, dve večere, víno, voda, káva. Hudobným hosťom bude skupina Brilax. Nebude chýbať tombola. Info na čísle 0905 891 240.

Projekcia filmu VARGA (2017)

17. februára o 20.00 h, Trafačka

Na sklonku života, s vedomím blížiaceho sa konca – takto Mariána Vargu, ikonickú postavu slovenského bigbítu, osobne spoznáva a nakrúca mladá režisérka Soňa Maletzová, ktorá skicuje portrét umelca ako starého muža. „Sme tu len na chvíľku, náhodou,“ hovorí nekompromisný Camusov obdivovateľ, poťahujúc si z neodmysliteľnej cigary. Nejaký čas ich skúša nahradiť elektronickými cigaretami, keď sa však dozvedá o svojej diagnóze a vyhliadky sú nepriaznivé, lekári mu už ani nedohovárajú. Film prostredníctvom dômyselného strihu archívnych záznamov kondenzuje dekády Vargovho života a kariéry do hudobných čísel, v ktorých jedna skladba zaznieva v interpretáciách z rôznych období. Viditeľne sa mení jeho telesná schránka, azda aj hráčsky štýl a temperament. Kdesi pod tým však Varga ostáva vzácne nemenný, umelecky aj ľudsky konzistentný. Vstupné 2 eurá študenti, dôchodcovia; dospelí eurá.

Tanečná zábava nielen pre osamelých

17. februára o 18.00 h, Buganka

Tanec, zábava, hudba skvelých hudobníkov Eugena Gnotha a Lacka Fábryho. Vstupné 5 eur/osoba ( v cene je drink). Rezervácie na tel.č. 037 651 2451 ; 0905439272, buganka@buganka.sk.

Globale Village

17. februára od 13.00 h, OC Centro Nitra

Global Village je akcia, v rámci ktorej máte možnosť vycestovať do celého sveta. Svoje krajiny a kultúru Vám odprezentujú stážisti ktorí prišli na Slovensko v rámci projektu Educate Slovakia 2018 organizovaného mládežníckou organizáciou AIESEC. Global Village je pre stážistov záverečnou bodkou pobytu na Slovensku.

Basketbal Nitra – Banská Bystrica

17. februára o 16.00 h, Mestská športová hala

Mestská športová hala na Klokočine bude dejiskom basketbalového stretnutia. Na domácej palubovke si Nitra zmeria sily s Banskou Bystricou.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

18. februára, Hokejová hala Klokočina

Víkend môžete zakončiť korčuľovaním. Hokejová hala bude otvorená pre verejnosť od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 h.

Korčuľovanie na Zimnom štadióne

18. februára, Zimný štadión – vedľajšia ľadová plocha

Po viacdňovej odstávke bude v nedeľu pripravená vedľajšia plocha na verejné korčuľovanie. Na ľade budete môcť stráviť čas od 14.00 do 15.30 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM