Futbal

Prehra s ViOnom si vyžiadala daň: Süttö v Nitre skončil, tím dočasne povedie Gergely Geri

Nitrianski futbalisti prehrali počas 13. kola na pôde FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble. Čo klub avizoval, to sa aj naplnilo.

Ilustračný obrázok k článku Prehra s ViOnom si vyžiadala daň: Süttö v Nitre skončil, tím dočasne povedie Gergely Geri
Zdroj: TASR

Ešte v pondelok 21. októbra zasadlo vedenie klubu FC Nitra a trénerovi dalo ultimátum. Pokiaľ klub v najbližších dvoch zápasoch nezíska 4 body a následne si aj nezabezpečí postup v Slovnaft Cupe cez Liptovský Mikuláš, tréner Marián Süttö by si mal baliť kufre.

Prišiel prvý zo spomínaných zápasov. Nitra počas 13. kola vycestovala na trávnik ViOn-u a neuspela. O všetkom rozhodol gól zo 46. minúty.

„Tabuľkové postavenie nám velilo staviť na defenzívu a vyrážať do protiútoku. Do polčasu sme mali dve príležitosti, nedokázali sme však skórovať. Po zmene strán sme dostali smolný gól. Koľký už? V závere sme sa chytali slamky, jedna šanca Chobota však bola málo. Hráči bojovali, strieľali, ale na viac ako na tesnú prehru to nestačilo,“ povedal po zápase tréner Marián Süttö.

Neúspech tak znamenal koniec hlavného lodivoda pod Zoborom.

„Po včerajšej prehre na pôde FC ViOn bol z funkcie hlavného trénera odvolaný Marián Süttö. Do 6.11.2019 dočasne povedie mužstvo na pozícii hlavného trénera Gergely Geri. Po valnom zhromaždení sa určí hlavný tréner mužstva,“ informoval klub FC Nitra na svojom webe.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Slovo dostal aj muž, ktorý je dočasne poverený vedením seniorského „A“ mužstva Nitry.

„Mužstvo poznám veľmi dobre z pozície asistenta, nakoľko v rýchlom slede bude nasledovať pohárový zápas s Liptovským Mikulášom (30.10.) a v sobotu (2.11.) fortunaligový zápas s Trnavou, tak nie je priestor na veľké zmeny. Mužstvo musí byť plne koncentrované a preto sa budem snažiť, aby mali chalani čisté hlavy a plne sa sústredili na hru,“ povedal Gergely Geri pre klubový web.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM