Lucia Lauková Kultúra

Pred nami je ďalší víkend: TIETO podujatia ponúknu voľné dni v Nitre

Vytúžené voľno je už na spadnutie. Ponuka podujatí na nastávajúci víkend je opäť bohatá. Pozrite sa, čo sa bude v najbližších dňoch diať v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Pred nami je ďalší víkend: TIETO podujatia ponúknu voľné dni v Nitre
Zdroj: TASR

HUDOBNÝ VEČER NA NÁMESTÍ

9. decembra o 17.30 h, Svätoplukovo námestie

V piatok si môžete užiť decembrový večer aj pod holým nebom. Vo Vianočnom mestečku vystúpia kapely NeverBack a Sway band.

VIANOČNÁ HISTORICKÁ BURZA

10. decembra od 10.00 do 16.00 h, Stredoveká taverna

Druhý ročník Vianočnej historickej burzy bude opäť plný zaujímavých predmetov. Ponúkne výrobky zo železa ako príbory, sekery, nože, svietniky, helmy…ako aj luky a lukostrelecké potreby + šperky a ozdoby. Burza je prístupná aj na klasické výmeny či odpredaje vecí historických skupín.

ROZPRÁVKY A KONCERT NA NÁMESTÍ

10. decembra o 17.00 h, Svätoplukovo námestie

Program vianočného mestečka bude pokračovať aj v sobotu rozprávkou O dvanástiach mesiačikoch s Divadlom Hotel Maria a tešiť sa môžete aj na hudobnú vložku s FSk Drieňovanka, zoskupením Musicantica Slovaca a s kapelou Replay.

VIANOCE NA SÍDLISKU

10. decembra o 14.00 h, Mikovíniho ul. – priestranstvo klokočinského jarmoku

Vianočná nálada nebude chýbať ani na nitrianskom sídlisku Klokočina. Vystúpia deti z MŠ a ZŠ z Klokočiny, FS Kamenec, FS Rapkáčik, a EF Band.

VEREJNÉ KORČUĽOVANIE

10. a 11. decembra, Zimný štadión

Verejné korčuľovanie na Zimnom štadióne je v plnom prúde. Užiť si ho budete môcť aj počas tohto víkendu. V sobotu v časoch od 14.15 do 15.45 h a od 16.45 do 18.15 h a v nedeľu od 12.45 do 14.15 hodiny.

MIKULÁŠSKE STRETNUTIE

10. decembra o 16.00 h, Kultúrny dom Párovské Háje

Kultúrny dom Párovské háje čaká v sobotu Mikulášske stretnutie. Program pre deti si pripravilo divadlo Harry Teater.

KONCERT ZOČI VOČI

10. decembra o 19.00 h, Nová Pekáreň

Vrámci tour s názvom Celý týždeň dospávam, neobíde kapela Zoči Voči domácu Nitru. Tešiť sa môžete aj na dve predkapely, a to skupinu Ranná Nevoľnosť a Bod Omylu.

  • Vstup:
  • Na mieste 8 eur
  • Predpredaj 6 eur

MICHAL PROKOP & FRAMUS FIVE

10. decembra o 21.00 h, Frankie Rock Club

Spevák, ale aj gitarista a skladateľ Michal Prokop spolu s kapelou Framus Five vystúpi v sobotu v Nitre. Plodnú kariéru odštartoval hudobnými žánrami blues,rock a soul,zahájil už počas vysokoškolských štúdií v 60-tych rokoch.

NIKISTEIN JAZZ SEXTET

10. decembra o 20.30 h, Music A Café

Muzikanti prezentujú významné osobnosti svetového jazzu. Známe sklady hrajú vo vlastných aranžmánoch a prezentujú aj autorské kompozície členov skupiny.

Vstupné: 5 eur

CHARITATÍVNY JARMOK NA KLOKOČINE

11. decembra od 9.00 h, hala pri kostole sv. Gorazda na Klokočine

V nedeľu sa bude v Nitre, v priestoroch bývalého kostola na Klokočine,konať tradičný Charitatívny vianočný jarmok. Organizuje ho Centrum pre rodinu Nitra. Výťažok z neho bude adresovaný rodinám v hmotnej núdzi ako príspevok na Vianoce.

VIANOČNÝ TRH V TRAFAČKE

11.decembra od 10.00 h, pred Trafačkou

Siedme pokračovanie komunitného trhu vo fotogalérii Trafačka bude vianočné. Trh potrvá od 10.00 do 15.00 hodiny. Tešiť sa môžete na desiatky predajcov, vianočnú atmosféru navodí príjemný program.

ADVENTNÝ ORGANOVÝ KONCERT

11. decembra o 17.00 h, Evanjelický kostol Svätého ducha

Na adventnom organovom koncerte sa predstaví koncertný organista Martin Bako. Zaznejú piesne od veľkých umelcov ako J. S. Bach, J. Pachelbel, C.P.E. Bach, F. Mendelssohn – Bartholdy, M. Mako, L. Vierne. Vstup je voľný. Po koncerte je prirpavené priateľské spoločenstvo pri medovníčkoch a punči.

VIANOČNÉ MESTEČKO

11. decembra o 17.00 h, Svätoplukovo námestie

Počas adventnej nedele nebude chýbať program vo Vianočnom mestečku. Divadlo Tamariki o 17.00 hodine vystúpi s rozprávkou Princezná a drak, nasledovať budú predvianočné variácie s FS Koniarovčanka a kapelou Dominika Titková & Friends.

VOLEJBAL NITRA – KOMÁRNO

11. decembra o 18.00 h, Mestská športová hala

Nitrianski volejbalisti majú pred sebou nedeľný zápas. Na domácej palubovke privíta VK Bystrina SPU Nitra hráčov z Komárna.

Vstupné 2 eur

VEREJNÉ KORČUĽOVANIE NA KLOKOČINE

11. decembra od 9.00 h, Hokejová hala Klokočina

Korčule si môžete obuť aj v nedeľu. Na Klokočine si túto športovú aktivitu môžete užiť v čase od od 9.00 do 11.00 h a od 13.00 do 15.00 hodiny. Vstupné dospelí 2 eruá, deti do 15 rokov 1 euro, požičanie korčúľ 3 eurá.

HOKEJ NITRA – LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

11. decembra o 15.00 h, Nitra Aréna

Na domácom ľade privítajú hokejisti HK Nitra súpera z Liptovského Mikuláša. Zápas štartuje o 15.00 hodine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM