Lucia Lauková Kultúra

Pred 16 rokmi si Gladiator kúpil pekný deň: Klip točili na obľúbenom mieste v Nitre

Pieseň Kúpim si pekný deň od skupiny Gladiator oslavuje 16 rokov. Videoklip k tomuto singlu natáčala kapela na dobre známom mieste v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Pred 16 rokmi si Gladiator kúpil pekný deň: Klip točili na obľúbenom mieste v Nitre
Zdroj: YouTube.com

Nitrianska skupina Gladiator si zaspievala pred 16 rokmi aj na Dražovskom kostolíku. Nie len tak, ale pri natáčaní videoklipu k piesni Kúpim si pekný deň. Možno trochu upršaný, ale za to narodeninový deň 21. októbra, oslavuje spevák skupiny Gladiator, Miko Hladký.

Pár zaujímavých informácií nám o samotnej piesni a videoklipe prezradil bubeník a spoluzakladateľ skupiny Gladiator, Georgio Babulic. „Pesnička vyšla na albume Babylon Hotel v roku 2000. Bol to prvý singel a zároveň aj videoklip k tomuto albumu,“ povedal Babulic.

Hráva sa dodnes

Pieseň Kúpim si pekný deň, je nadčasová a svoje publikum si nájde aj po 16-tich rokoch. „Pesničku hrávame na koncertoch dodnes,“ hovorí bubeník kapely. Pieseň má ten správny náboj a okrem chytľavého textu či hudby, aj význam. Vo videoklipe môžeme vidieť viacero symbolov. „V deji klipu tam umiestňujeme taký veľký kríž, keďže pesnička je tematicky o živote,ceste,stráž­nom anjelovi,“ uviedol hudobník.

Miesto vybral režisér

Miesto, podľa slov Georgia Babulica, vybral samotný režisér. „Klip režíroval Marián Pásto. Bol to aj jeho nápad natáčať pri Dražovskom kostolíku, keďže sme alekšinsko-nitrianska kapela a kostolík je jeden zo symbolov Nitry,“ vysvetlil Babulic.

Vo videoklipe úlohu hercov zobrali na seba aj samotní členovia kapely. „Klip sme točili na dvakrát. Zábery ako kapela a zábery ako herci. V deji klipu sa objavuje aj veľký kríž. Pesnička je tematicky o živote, ceste, strážnom anjelovi,“ dodal bubeník kapely Gladiator.

Kapela pripravuje akustické koncerty

Na záver určite dobré správy pre fanúšikov kapely. „Pripravujeme na záver roka sériu akustických koncertov a samozrejme budeme aj v rodnej Nitre,“ prezradil bubeník kapely. Ako ďalej uviedol termín koncertu sa dozvedia fanúšikovia včas prostredníctvom webu a facebooku kapely Gladiator. „Fanúšikov samozrejme už teraz pozývame a veľmi sa na to tešíme,“ rozlúčil sa bubeník Gladiatoru, Georgio Babulic.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM