Správy

Pred 15 rokmi prišiel do Nitry Martin na bielom koni: Mesto zasypal hustý sneh, VIDEO

Aktuálny pohľad z okna nenasvedčuje, že prichádza zima. Pred niekoľkými rokmi však sneh narobil poriadne problémy aj v Nitre a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Pred 15 rokmi prišiel do Nitry Martin na bielom koni: Mesto zasypal hustý sneh, VIDEO
Zdroj: Mapio.net

Jedenásteho novembra nájdeme v kalendári meno Martin. Pranostika hovorí, že prichádza na bielom koni.

Aktuálne to však na príchod zimy nevyzerá. Zapátrali sme preto v archíve a hľadali, kedy Nitru naposledy 11. novembra potrápila snehová nádielka.

Nitru zasypal sneh

Bola nedeľa 11. novembra 2007 a krátko po jedenástej hodine sa v celom nitrianskom regióne spustilo husté sneženie. Problémy v doprave vtedy zaznamenali hlavne v kopcovitom teréne.

Prečítajte si tiež

Za 4 hodiny napadlo viac ako 15 centimetrov čerstvého snehu. Vrásky na čele mali hlavne vodiči mestskej hromadnej dopravy v Nitre. Podľa dobových správ sa cestujúci museli obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti.

Autobusy meškali a niektoré spoje vôbec nepremávali. Najväčšie problémy mali už tradične vodiči na sídlisku Klokočina.

Technika po životnosti

Zaujímavosťou je, že technický stav väčšiny vozidiel, ktorými disponovali Mestské služby Nitra, bol za zenitom životnosti. Hlavnú časť mechanizmov tvorili posypové vozidlá Š706 vyrobené v rokoch 1980 až 1989. Okrem nich zimnú údržbu zabezpečovali tri novšie vozidlá a malotraktor na udržiavanie schodnosti chodníkov. Na údržbu úzkych komunikácií a pešej zóny slúžili tri vozidlá triedy Multicar.

Na YouTube sme objavili video, ktoré zachytáva sneženie z 11.11.2007 v lo­kalite Lukov Dvor. Pozrieť si ho môžete pod článkom!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM