Lucia Lauková Šport Hokej

Pravá hokejová atmosféra pod hviezdami: Winter Classic napísal druhý ročník, FOTO

Druhý ročník priateľského zápasu Winter Classic je za nami. Na ľade pod holým nebom si sily zmerali profesionáli s amatérmi.

Ilustračný obrázok k článku Pravá hokejová atmosféra pod hviezdami: Winter Classic napísal druhý ročník, FOTO
82
Galéria

Radosť z hokeja opäť spojila na ľade dve hokejové mužstvá. HK Nitra a HK Los Amateros Šaľa sa po roku stretli 14. decembra na šalianskom zimnom štadióne pod holým nebom.

Druhý ročník s novinkami

Regionálny Winter Classic v Šali prilákal aj tento rok množstvo hokejových nadšencov.

Druhý ročník sprevádzali aj viaceré novinky. Domáci šaliansky tím HK Los Amateros Šaľa sa tento rok predstavil v nových dresoch a pribudol VIP vykurovaný stan pre hráčov a sponzorov.

Aj keď prípravu nepodcenila ani jedna strana, nešlo len o góly. Aj tento ročník pomohol dobrej veci.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zatiaľ čo vlani pomohli peniaze zo symbolického vstupného mladým talentom, tento rok poputujú fanúšikovi šalianskeho hokeja Danielovi Vyslúžilovi.

Daniel je bývalý hasič, ktorého v auguste 2013 po návrate z baru napadol opitý agresor. Po úderoch do hlavy skončil na dlhé obdobie v kóme. Aj vďaka pomoci širokej verejnosti sa postupne dostáva na nohy.

Uctili si obete tragédie

V sobotný podvečer dokonca sám Daniel podujatie Winter Classic Šaľa 2019 navštívil. Duel sa začal za asistencie maskota HK Nitra, Corgiho, ktorý vytváral príjemnú atmosféru počas celého zápasu. Po tom, čo hokejisti oboch tímov nastúpili na ľad, uctili si spolu s divákmi obete tragédie v Prešove minútou ticha a vypočuli si aj našu hymnu.

Keď sme sa opýtali adresáta zbierky, Daniela, ako sa má, prejavil veľkú radosť nad tým, že je medzi svojimi kamarátmi a ešte väčšiu z toho, že sa mohol ocitnúť, aspoň na chvíľu, spolu s nimi priamo na ľade.

Jeho otec nám na to, ako sa cíti na exhibičnom zápase spolu so svojím synom, povedal: „Čo vám poviem? Chcel hrať hokej silou-mocou. Odvtedy, ako sa mu to stalo, robíme s ním, ako s malým bábätkom. Ale, chvalabohu, ľudia veľmi pomohli a dostal sa z toho.“

Foto: Rastislav Búgel

Winter Classic Šaľa 2019
82
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM