Správy

Potešili seniorov v zariadeniach: Dostali tisícky vitamínových balíčkov

Seniori v Nitre dostali počas vianočných sviatkov tisícky balíčkov s vitamínmi na podporu imunity. Darovala im ich nitrianska radnica, štát i súkromní sponzori.

Ilustračný obrázok k článku Potešili seniorov v zariadeniach: Dostali tisícky vitamínových balíčkov
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Magistrát v rámci prevencie nakúpil za 8000 eur pre všetkých klientov vo svojich pobytových zariadeniach vitamín D3. „Aj všetci seniori organizovaní v Jednote dôchodcov dostanú vďaka Rade seniorov vitamínový balíček. Tieto balíčky sú financované z rozpočtu mesta, ich celková hodnota je 9 000 eur,“ povedala vedúca odboru sociálnych služieb na mestskom úrade Naďa Šimová.

Ďalšie vitamínové preparáty dostanú nitrianski seniori od súkromných sponzorov. Podľa hovorcu mesta Tomáša Hlúbeka sú medzi nimi okrem vitamínov aj zubné kefky či obedy pre 70 seniorov na celý mesiac.

„Som vďačný každému, kto v tomto náročnom období prejaví ľudskosť a empatiu a kto myslí aj na slabších. Takéto darčeky nielen potešia, ale v prípade vitamínových balíčkov pomôžu ochrániť rizikové skupiny ľudí pred koronavírusom tým, že posilnia ich imunitu,“ uviedol primátor Marek Hattas.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

SENIORI DOSTALI OD MESTA AJ SPONZOROV VITAMÍNY 🎁 Tisícky balíčkov s vitamínmi dostali v predvianočnom období...

Posted by Mesto Nitra on Monday, December 21, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM