Lucia Lauková Správy

Posledné kasíno v Nitre ZATVORILO brány: Herne nahradili obchody aj fitko, FOTO

V Nitre skončilo posledné kasíno. Prevádzky s hazardnými hrami nahradili nové obchody aj fitness centrum.

Ilustračný obrázok k článku Posledné kasíno v Nitre ZATVORILO brány: Herne nahradili obchody aj fitko, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Nitra je prvým krajským mestom na Slovensku, v ktorom už nenájdete ani jednu prevádzku s hazardnými hrami. Zatvorené je už aj posledné kasíno v jednom z obchodných centier. Vo štvrtok 30. mája mu vypršala 5-ročná licencia. Informovala o tom nitrianska radnica.

Postupne zanikajúce herne v Nitre nahradili iné prevádzky ako pekárne, obchody, reštaurácia, kaviareň či dokonca fitness centrum.

Po tom, čo mestskí poslanci odhlasovali zákaz herní a kasín, skončilo v meste všetkých 44 herní a dve kasína. Petíciu za zastavenie hazardu v Nitre podpísalo vyše 20-tisíc občanov.

Mohlo by vás zaujímať

Nové prevádzky

Hazard neprinášal podľa vedenia mesta Nitre nič dobré a v súčasnosti sú priestory obsadené užitočnejšími prevádzkami. „Napríklad na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina je dnes namiesto herní pekáreň, kaderníctvo a kočíkové centrum. V Starom meste vznikli potraviny, drogéria, reštaurácia, kaviareň, cestovná kancelária, polievkáreň a predajňa oblečenia. Na Chrenovej hazardné hry nahradilo fitnes centrum,“ vymenúva magistrát.

„Tieto miesta ožili a opäť ponúkajú priestor svojim obyvateľom. Je to správa pre celé Slovensko, že dokážeme fungovať bez hazardu. Chcel by som preto apelovať na ostatné mestá a obce – nebojte sa zakázať hazard, kým to zákon dovoľuje, hazardná lobby tlačí na súčasnú vládu, aby mestá nemohli samé rozhodnúť, či na svojom území hazard chcú alebo nie,“ povedal Marek Hattas.

Las Vegas za mestom?

Na margo pripomienky, že hazard sa iba presunul za hranice mesta, primátor povedal, že vie o štyroch herniach, ktoré vznikli kúsok od Nitry a toto číslo prirovnal k štyridsiatim štyrom herniam z Nitry, ktoré skončili. „Žiadne Las Vegas sa tak za mestom nekoná,“ skonštatoval primátor Hattas.

O výpadku financií z hazardu v mestskom rozpočte primátor povedal, že žiadne peniaze nezaplatia zmarený život ľudí závislých na hazardných hrách, ani zdevastované rodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

V bývalých herniach v Nitre sídlia nové prevádzky
16
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM