Šport Hokej

Poslanci schválili dotáciu pre HK Nitra: Peniaze dostane klub v mesačných splátkach

Mesto našlo nový systém financovania športu v Nitre. HK Nitra bude dotáciu dostávať v mesačných splátkach.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili dotáciu pre HK Nitra: Peniaze dostane klub v mesačných splátkach
12
Galéria

Mesto Nitra na svojom štvrtkovom rokovaní rozhodlo podporiť hokejový klub HK Nitra sumou 147-tisíc eur. Podľa primátora je hokej v našom meste vrcholovým športom číslo jedna a preto má pri financovaní prednostné miesto.

„Moje stanovisko je jednoznačné – hokej je medzi profesionálnymi športmi v Nitre na prvom mieste a tak by sme k nemu mali aj pristupovať. Chcem však zdôrazniť, že samotná vrcholová športová činnosť je jedna vec. Rovnako dôležitá je aj výchova mládeže, zodpovedný prístup klubu k dianiu v meste a jeho prínos do miestnych komunít. Klub chceme ešte výraznejšie zapojiť do života mesta aj mimo jeho športovej činnosti,“ hovorí primátor mesta Marek Hattas.

Náklady na štadión

Suma, ktorou mesto klubu prispeje bude rozdelená na športovú činnosť HK Nitra vo výške 7-tisíc eur a 140 000 eur určených na pokrytie nákladov spojených so zabezpečením chodu zimného štadióna a vedľajšej ľadovej plochy.

Pridelené peniaze bude mesto vyplácať postupne a to v dvanástich mesačných splátkach.

Podpora hokejovej mládeže

Poslanci pred časom kritizovali financovanie vrcholového športu za predošlého vedenia. Nastavili nový systém. „Som veľmi rád, že sa nám po intenzívnych rokovaniach podarilo nastaviť model financovania HK Nitra, ktorý je transparentný, jasný a zrozumiteľný každému. Jeho základom je pomoc pri financovaní samotného chodu zimného štadiónu a vedľajšej ľadovej plochy. Energie a prevádzku štadiónov vo všetkých mestách, kde sa hrá vyššia hokejová súťaž, zabezpečuje samospráva. Okrem toho sme schválili aj 30 000 eur na podporu hokejovej mládeže," vysvetľuje viceprimátor Daniel Balko. 

Nitra podľa poradcu pre komunikáciu mesta Henricha Vargu tento rok prostredníctvom priamych aj nepriamych príspevkov podporí hokejový klub sumou vyššou ako 440-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Mestské zastupiteľstvo v Nitre,14. marca  2019
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM