Šport Správy

Poslanci podržali šport: Dotácie pre kluby mesto krátiť nebude

Nitrianske športové kluby majú dôvod na radosť. Pozastavené dotácie z mesta kvôli koronakríze im budú čoskoro vyplatené.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci podržali šport: Dotácie pre kluby mesto krátiť nebude
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Na mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre, v pondelok 29. júna, rokovali poslanci aj o návrhu úpravy schválených dotácií pre športové kluby.

V prípade, že by návrh prešiel, by kluby prišli o stovky až tisíce eur. Výšku dotácií chcelo mesto znížiť plošne pre všetky kluby za obdobie od 11. marca do 19. mája vrátane. Teda v čase, kedy mali kluby kvôli pandémii koronavírusu obmedzenú činnosť.

Krátením dotácií chcelo mesto ušetriť spolu 78 591 eur. Väčšina poslancov sa na rokovaní postavila na stranu športu a zníženie dotácií nepodporili.

Názory poslancov sa líšili

„Bez podpory mesta by šport v Nitre postupne zanikol. Ak ho podporovať nebudeme, možno sú to silné slová, ale budeme označení za hrobárov nitrianskeho športu a nebude to ďaleko od pravdy,“ myslí si poslanec Miloš Dovičovič.

Niektorí poslanci boli názoru, že by sa dotácie pre šport mali upraviť. „Ja si myslím, že tento návrh je v poriadku. Osobne som za to, aby sa dotácie upravili za tých okolností, aké tu dnes máme,“ povedal poslanec Roman Ágh.

Podľa primátora bola myšlienka predloženého návrhu postavená na tom, že štát bude, v prípade športových klubov, sanovať následky koronakrízy.

„Rátali sme s tým, že štát bude preplácať platy a jednotlivým klubom sa ponížia splátky za energie, keď nemohli trénovať. Nehľadajme za tým nič iného,“ povedal primátor Marek Hattas.

„Sedelo sa so všetkými odbormi, ktoré majú pridelené dotácie. Práve pri športe sú tieto dotácie určené predovšetkým na prevádzkovú činnosť a pri týchto výdavkoch sa predpokladalo, že za toto obdobie krízy, si budú môcť kluby uplatniť náhradu," vysvetlil viceprimátor Špoták.

Mestské zastupiteľstvo nakoniec schválilo vyplatenie dotácií klubom v pôvodnej výške do do 31. júla 2020.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM