Krimi

Porušenie karantény a ľudia bez rúšok: Polícia kontrolovania dodržiavanie opatrení

Nitrianska polícia sa počas posledných týždňov vo zvýšenej miere zamerala na kontrolu dodržiavania opatrení. Zistila desiatky porušení.

Ilustračný obrázok k článku Porušenie karantény a ľudia bez rúšok: Polícia kontrolovania dodržiavanie opatrení
19
Galéria

Policajti z Krajského riaditeľstva PZ v Nitre sa od 6. januára nezastavili. Do kontroly opatrení boli zapojení dopravní, poriadkoví a aj železniční policajti.

„V rámci zvýšenej kontroly policajti zistili porušenie povinnosti nosenia rúšok u 136 osôb, ktoré rúško, ani iné prekrytie nosa a úst, nepoužilo. Policajti preverovali 75 prípadov podozrenia z porušenia zákazu otvorenia prevádzok, z čoho sa potvrdili 4 prípady," informuje nitrianska polícia.

Preverovali aj 211 prípadov porušenia zákazu vychádzania, pričom sa podozrenia potvrdili u 191 osôb.

Zamerali sa aj na kontrolu 67 podozrení prípadov porušenia zákazu lekárom nariadenej karantény. Výsledok? Opatrenie skutočne porušilo 34 ľudí.

„Na RÚVZ SR policajti postúpili 63 prípadov a na okresné úrady 14 prípadov. V súčasnosti kontroly pokračujú, avšak sú vykonávané náhodne, všade tam, kde sa predpokladá zvýšený pohyb osôb napr. železničné a autobusové stanice, nástupištia, predajne, alebo zásielkovne a odberné miesta, a na cestách hlavne na pohyb na hraniciach okresov," dodáva Polícia SR – Nitriansky kraj.

Muži zákona zároveň upozorňujú, že v prípade zistenia porušení postupuje každý policajt individuálne.

„Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur. Polícia naďalej apeluje na občanov, aby dodržiavali platné predpisy a chránili tak seba aj svoje okolie," píše polícia na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Nitry a okolia

SME NA DOBREJ CESTE V BOJI PROTI COVIDU. POLICAJTI SI MUSIA PLNIŤ SVOJE POVINNOSTI NEUSTÁLE Policajti v pôsobnosti...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Friday, January 29, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM