Lucia Lauková Správy

Poplatok za sledovanie TV v nemocnici na Zobore: Bežné izby vybavili automatmi na mince

Pozeranie televízora v niektorej z bežných izieb nemocnice sv. Svorada na Zobore v Nitre je spoplatnené. Izby sú vybavené automatmi na mince.

Ilustračný obrázok k článku Poplatok za sledovanie TV v nemocnici na Zobore: Bežné izby vybavili automatmi na mince
Zdroj: Dnes24.sk

Nemocničné zariadenia v Nitre sú, z pochopiteľných dôvodov, často predmetom diskusií verejnosti. Nie vždy v pozitívnom zmysle slova. Tentokrát púta pozornosť Špecializovaná nemocnica sv. Svorada na Zobore. Dôvodom je „vylepšenie“ na bežných lôžkových izbách. Fotografia automatu na mince, ktorý spúšťa televízor sa objavila na sociálnej sieti. Nasledovala vlna kritiky.

Zatiaľ čo v nadštandardných izbách majú pacienti televízor v cene, v bežnej izbe si za jeho pozeranie musíte priplatiť. S otázkou prečo je to tak sme sa obrátili priamo na Špecializovanú nemocnicu sv. Svorada na Zobore. „V roku 2016 nás firma Intervize s.r.o. oslovila s ponukou, že vybavia televízorom každú lôžkovú izbu skúšobne na vybraných oddeleniach (konkrétne na onkológii a druhom pľúcnom oddelení),“ vysvetľuje asistentka riaditeľa Katarína Griesbachová.

Ako vyplýva zo slov asistentky riaditeľa Kataríny Griebachovej, mohli pacienti do 20.4.2017 služby, teda pozeranie televízie, využívať v skúšobnej dobe bez poplatku. „Od 21.4.2017 si mohli pacienti za pozeranie televízora individuálne na izbe zaplatiť vyššie uvedené ceny,“ povedala Katarína Griesbachová.

„Registrujeme kladné reakcie pacientov na túto službu,“ tvrdí Katarína Griesbachová. Ako ďalej uviedla asistentka riaditeľa, priestor, kde je televízor umiestnený si firma od nemocnice prenajíma za poplatok, ktorého súčasťou je aj priemerný poplatok za spotrebu energie.

„Na každom z vybraných oddelení sa nachádza spoločenská miestnosť s možnosťou sledovania televízora bez poplatku. Pacienti na izbách môžu dobrovoľne využiť spoplatnený televízor nasledovne : 90 min za poplatok 0,50 eur, 180 min za poplatok 1,0 eur, 360 min za poplatok 2,0 eur,“ prezradila Katarína Griesbachová, asistentka riaditeľa Špecializovanej nemocnice sv. Svorada na Zobore.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM