Rastislav Búgel Iné športy

Pomohli deťom z detských domovov: Bežci v Nitre vyzbierali takmer 6000 eur

Nitrou v nedeľu 8.júna v rámci Tesco Behu pre život prebehlo 1780 nadšencov zdravého pohybu. Po Trenčíne tak Nitrania prebrali štafetu 8. ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Pomohli deťom z detských domovov: Bežci v Nitre vyzbierali takmer 6000 eur
Foto: Rastislav Búgel

Najväčšie športovo-charitatívne podujatie svojho druhu na Slovensku si ľudia užili spolu s patrónmi – karatistami Miriam Kozmovou a Klaudiom Farmadínom. Pomohli tak vyzbierať sumu 5981,46 eur, ktorá vďaka spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pomôže zrealizovať atletické tábory pre deti z detských domov. Trasa Tesco Behu pre život v Nitre predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 4,2 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi.

Po Banskej Bystrici, Trnave, Košiciach, Trenčíne a Nitre sa v najbližších dňoch pridajú mestá: Žilina (13.6.), Prešov (14.6.) a Bratislava (20.6.).

Výťažok zo štartovného a z finančných darov bude použitý na pomoc deťom z detských domovov. V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pre ne Nadácia Tesco pripraví profesionálne športovo-vzdelávacie tábory, kde okrem jedinečných zážitkov môžu pohybovo nadané deti získať možnosť ďalšieho výkonnostného rastu. Detské atletické tábory sú súčasťou spoločného projektu spoločnosti Tesco a Slovenského atletického zväzu s názvom Detská atletika.

Čítajte viac:

Park zaplnili tisíce návštevníkov: V Nitre sa bežalo pre život

Tesco Beh pre život 2015
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM