Rastislav Búgel Iné športy

Park zaplnili tisíce návštevníkov: V Nitre sa bežalo pre život

Takmer 1800 účastníkov sa tento rok postavilo na štart Tesco Behu pre život. Ten sa premiérovo konal v mestskom parku na Sihoti.

Ilustračný obrázok k článku Park zaplnili tisíce návštevníkov: V Nitre sa bežalo pre život
Foto: Rastislav Búgel

Aj tento rok sa v Nitre stretli ľudia ochotní spraviť niečo pre dobrú vec. Dôvodom bol ďalší ročník Tesco Beh pre život. Ten sa tento rok premiérovo presunul zo Svätoplukovho námestia do parku na Sihoti.

Organizátori vopred oznámenú trasu behu mierne zmenili. Dôvodom boli vysoké teploty, a tak sa tento rok bežalo hlavne cez park na Sihoti. O 14:30 hodine sa na štart postavili najmenší účastníci, ktorí si užili detský beh. O 15:00 hodine odštartoval hlavný bod programu – Beh pre život.

Počas dňa si návštevníci parku mohli pozrieť zápolenia detí v Detskej atletike. Pripravené boli aj sprievodné podujatia. Patrónmi nitrianskeho behu sa stali karatisti Klaudio Farmadín, Rebeka Vidová, Miriam Kozmová a herci Juraj Loj a Zuzana Kanócz.

Počas aktuálneho ročníka sa beží v mestách: Banská Bystrica, Trnava, Košice, Trenčín, Nitra, Žilina, Prešov a Bratislava. „Všetky vyzbierané financie budú použité na pomoc deťom z detských domovov. V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pre ne pripravíme detské športovo-vzdelávacie tábory,“ informujú organizátori.

Každý účastník behu si po absolvovaní celej trasy odniesol pamätnú medailu, občerstviť sa tiež mohol jablkom, banánom a balenou vodou. Pozrite si, ako to na tohtoročnom Behu pre život vyzeralo v priloženej galérii.

Foto: Rastislav Búgel

Tesco Beh pre život 2015
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM