Lucia Lauková Správy

Pomoc v horúčavách: Nitranov ochladzujú hmlové brány aj fontánky s pitnou vodou

Spolu s vysokými teplotami mesto umiestnilo na pešiu zónu i do mestského parku hmlové brány. Proti horúčavám pomôžu aj fontánky s pitnou vodou.

Zdroj: Dnes24.sk

Hmlové brány sa vrátili do ulíc. Vlani ich po sezóne pracovníci mesta demontovali. Pred namontovaním museli vyčistiť veľmi jemné trysky, ktorými sa vytvára vodná hmla. Na pešej zóne sú rozmiestnené 4 takéto rozprašovače vodnej pary a jeden osviežuje vzduch v Mestskom parku Sihoť pri pitnej fontáne.

„Nitrania si brány s vodnou hmlou mimoriadne obľúbili. V horúcich dňoch im slúžia na jemné osvieženie, pričom ľudí nezamáčajú. Pomáhajú tiež v ochladzovaní rozpáleného centra mesta,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Na nové zatiaľ nie sú prostriedky

Nové osviežovače však podľa slov hovorcu Tomáša Holúbeka mesto zatiaľ neplánujeme zakúpiť. „Tie pôvodné, ktoré boli na Pešej zóne aj vlani, sa riešili z rozpočtu, ktorý má odbor komunálnych činností vyčlenený na údržbu – čiže financie na nové osviežovače nie sú pre túto letnú sezónu schválené,“ vysvetlil hovorca mesta.

Fontány s pitnou vodou

Po meste je rozmiestnených aj viacero fontán s pitnou vodou. Osviežite sa na ul. Na Vŕšku, pri Family centre Klokočina, v Mestskom parku Sihoť, na pešej zóne – Koníky a studnička, na Župnom a Pribinovom námestí. Vo ostatných mestských fontánach, vrátane veľkej na Svätoplukovom námestí, nie je voda vhodná na kúpanie ani pitie.

Foto: ilustračné

Pomoc v horúčave: Na nitrianskej pešej zóne pribudli ochladzovače, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM