Lucia Lauková Krimi

Polícia v Nitre odhalila ďalších nelegálnych pracovníkov: Musia opustiť krajinu

Policajná akcia bola zameraná na odhalenej nelegálnej prace. Skončila sa vyhostením štyroch cudzincov a uložením pokuty 1 150 eur.

Ilustračný obrázok k článku Polícia v Nitre odhalila ďalších nelegálnych pracovníkov: Musia opustiť krajinu
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

V Nitre prebehla bezpečnostno-represívna akcia zameraná na odhalenie nelegálnej prace zo strany príslušníkov tretích krajín. Podieľali sa na nej policajti Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Nitra v súčinnosti s Oddelením cudzineckej polície Policajného zboru Bratislava, Inšpektorátom práce Nitra a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Počas konania akcie bolo zistených 23 priestupkov na úseku cudzineckého režimu, ktoré boli riešené uložením blokovej pokuty v celkovej výške 1 150 eur,“ informuje polícia SR na sociálnej sieti.

Ako dodáva polícia Oddelenie cudzineckej polície PZ v Nitre vykonalo súčasne aj kontrolu v ubytovacom zariadení, kde boli fyzicky skontrolované všetky izby a všetci prítomní ubytovaní.

„Kontrolovaní boli celkom 4 štátni príslušníci Slovenskej republiky a 10 cudzích štátnych príslušníkov. Štyria cudzí štátni príslušníci (2 Čierna Hora, 1 Srbsko a 1 Macedónsko) sa na území Slovenskej republiky zdržiavali nad rámec 90 dní v rámci akéhokoľvek 180 dňového obdobia,“ uvádza Polícia SR na svojom FB profile.

Za neoprávnený pobyt boli podľa polície administratívne vyhostení a bol im uložený zákaz vstupu na územie Slovenskej republiky a všetkých členských štátov na dobu jedného roka a určenou 15 dňovou lehotou na vycestovanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM