Lucia Lauková Správy

Polícia apeluje na rodičov: Bitka a krik za zlé vysvedčenie nie je riešenie

Školákov by za zlé vysvedčenie rodičia trestať nemali. Deti sa potom často pod hrozbou bitky alebo kriku boja prísť domov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia apeluje na rodičov: Bitka a krik za zlé vysvedčenie nie je riešenie
7
Galéria
Zdroj: TASR

Vo štvrtok sa na školách odovzdávajú polročné vysvedčenia. Polícia apeluje na školopovinné deti a stredoškolskú mládež, aby sa ani v prípade zlých známok neobávali reakcie rodičov.

„Za zlé vysvedčenie nemôžu rodičia svoje deti trestať, nejde predsa o žiadne prekvapenie, ale o zhodnotenie  výsledkov polročnej práce. Podľa psychológov sa negatívnou reakciou aj tak nič nevyrieši,“ povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podľa polície by sa rodičia mali nad zlými výsledkami zamyslieť a prehodnotiť svoj prístup. „Bitka, ani krik situáciu nevyriešia. Deti sa potom často uchyľujú k cudzím ľuďom, volajú na linky dôvery, bezcieľne sa potulujú, alebo sa „zabudnú“ u kamaráta. Zúfalí rodičia sa potom, ako vyčerpajú všetky možnosti obrátia na políciu,“ uvádza Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Polícia pripomína rodičom, že nikto nie je dokonalý a aj keď výsledky z niektorých predmetov nezodpovedajú predstavám rodičov, mali by vyjadriť svojim deťom podporu.

Foto: ilustračné

Vysvedčenie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM