Krimi

Policajti chytili poriadneho rekordéra: Zákaz šoférovať má až do roku 2100!

Aj počas víkendu sa policajti zamerali na cesty v Nitrianskom kraji. Priamo v meste pod Zoborom im však pod ruky prišiel prípad, ktorý vyčnieva nad všetky ostatné.

Ilustračný obrázok k článku Policajti chytili poriadneho rekordéra: Zákaz šoférovať má až do roku 2100!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

„Policajti v rámci Nitrianskeho kraja odhalili počas víkendu troch vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu a jedného vodiča, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia a jazdil aj napriek tomu, že má udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ informuje polícia s tým, že vodiči pod vplyvom si až do vytriezvenia posedeli v policajnej cele.

Jazdili pod vplyvom

Ako prvý sa pod ruky policajtom dostal 19-ročný mladík, ktorého kontrolovali v obci Tekovské Lužany. Levickí policajti v jeho dychu zistili 0,68 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,42 promile.

Diaľniční policajti dali pri Beladiciach fúkať 50-ročnému vodičovi. Ten jazdil s 1,58 promile. Ako tretí bol podrobený skúške na prítomnosť alkoholu v dychu 37-ročný vodič v obci Čalovec. Výsledok? 1,94 promile!

„Všetci traja vodiči majú na krku trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ prezradila polícia.

Prečítajte si tiež

Rekordér, ktorý si za volant sadnúť nemal

To „najlepšie“ na nich však ešte čakalo. Hliadka PMJ zastavila jedno z áut priamo v Nitre.

„Bolo zistené, že ide o 39-ročného muža, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia a jazdil v čase zákazu činnosti viesť motorové vozidlá až do roku 2100,“ opisuje neuveriteľný prípad nitrianska krajská polícia.

Muži zákona okamžite začali trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM